Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Cosur en Gruppo Battaglio

Argentinië: wisselkoers vermindert concurrentiepositie perenexport

Het Argentijnse Cosur, onderdeel van Gruppo Battaglio, importeert en exporteert vers fruit. Het bedrijf werd in 2002 opgericht voor de perenimport buiten het Italiaanse seizoen. Op dit moment exporteert Cosur peren en appelen naar Italië, Brazilië, Rusland, de Verenigde Staten, het Midden-Oosten, het Verre Oosten, Costa Rica, El Salvador en Peru. Voor de lokale markt importeert Cosur bananen (3.000 ton) en ananas (1.000 ton) uit Ecuador. Peren (10.000 ton) en appelen (1.000 ton)komen uit Argentinië. "Alle producten worden verkocht onder het eigen merk (Battaglio). Onze belangrijkste cliënten zijn supermarkten en groothandelaren," zegt voorzitter Augusto Rita. 


Luca Battaglio (rechts) en Augusto Rita (links)

Perenteelt in Argentinië
Er is in Argentinië geen organisatie die de gehele perenteelt overkoepelt. "Dat is jammer voor de sector, want op deze manier is het moeilijk eenheid te brengen en samen te werken op het gebied van technische ontwikkelingen en de ontwikkeling van de markt en nieuwe rassen. Bovendien zijn er geen protectionistische maatregelen die de lokale markt beschermen. We hebben dus te maken met een vrije markt. Onze grootste concurrenten zijn Zuid-Afrika en Chili, zeker als het om appelen gaat. Peren en citroen blijven de belangrijkste exportproducten. Argentinië is hierin marktleider. Op dit moment hebben we wel last van de ongunstige wisselkoers, die concurreren bemoeilijkt." 

De belangrijkste rassen die Cosur verkoopt zijn: William, Packham, Red Bartlett, Danjou en Abate Fetel.

Voor meer informatie:

Cosur S.A.
Rosario – Santa Fè
Tel: +54 341 44 77 616
Web: www.cosur-ar.com
Publicatiedatum: