Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Druivensector blijft groeien

Eerste export Namibische druiven naar Nederland

Vorige week woensdag begon Namibië met de export van druiven naar Nederland via de haven van Luderitz. Deze export is onderdeel van een reeks marketing- en handelsafspraken, zoals verwoord in het Namibische beleidsplan Vision 2030. De toename van de vraag naar de export heeft de Namibische druivensector een boost gegeven.

De druivensector is in de afgelopen vijf jaar snel gegroeid met een toenemende vraag vanuit de exportmarkt. In 2010 bedroeg de totale export 20.429 ton, terwijl in 2014 29.423 ton druiven werden geëxporteerd.

De belangrijkste markt voor Namibische druiven is momenteel Europa, dat 85 procent van de geëxporteerde druiven afneemt. De andere markten zijn het Midden-Oosten, het Verre Oosten en Afrika, waarbij ze elk 5 procent van de Namibische druivenexport voor hun rekening nemen. De sector creëert ook de nodige werkgelegenheid voor de lokale bevolking. Tijdens seizoen 2015 bood de sector plaats aan 5.500 vaste werknemers en 6.000 deeltijdwerkers.
Publicatiedatum: