Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Verzoek aan Britse supermarkten om 'misvormde groenten' te verkopen

Hoewel steeds meer Britse supermarkten zich inspannen om 'onvolmaakte' en 'misvormde' groenten in te slaan, wordt de trend nog niet snel genoeg opgenomen, aldus The Guardian. De krant vraagt zich af waarom Britse consumenten zich nog steeds bekommeren om het uiterlijk van groenten, terwijl duizenden mensen zich naar lokale voedselbanken spoeden. De inspanningen van de supermarkten zijn mager: Morrisons draait proef in het noordoosten en Asda's verkoopt de groenten in 25 winkels. Nu men in de aanloop naar Kerstmis minder geld heeft, koopt men de producten wel, omdat ze goedkoper zijn.

Maar waarom zijn de supermarkten zo terughoudend? Waarom worden de groenten niet gewoon continu in alle winkels verkocht? Ze smaken niet anders. Een oproep aan de supermarkten: laat telers stoppen met het verspillen van die enorme hoeveelheden versproducten (van één bedrijf zo'n 20 ton per week; tot 40% van de gewassen van telers wordt weggegooid). Supermarkten, stop kromme of gevlekte groenten in jullie groente- en fruitzakken, en verkoop de losse 'onvolmaakte' producten goedkoper. Eigen proeven hebben reeds uitgewezen dat consumenten het oké vinden.
Publicatiedatum: