Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
4.000 euro geschonken aan vzw Bednet via Music For Life

BelOrta bereikt een recordomzet van 400.000.000 euro

Op 23/12/15 werd de kaap van 400.000.000 euro omzet overschreden. In volume uitgedrukt betekent dit meer dan 600.000 ton groenten en fruit die in 2015 via BelOrta verhandeld werden. Dit is een absoluut record in het Belgische veilingwezen. De hoofdreden voor deze hoge omzet is uiteraard de fusie van de drie partners in de afgelopen jaren. De omzet bewijst dat BelOrta een succesvolle samenwerking is die steeds meer leden aantrekt, zowel in België als daarbuiten.


Sophie Reyntes ontvangt de cheque van BelOrta-directeuren Chris De Pooter en Filip Fontaine


Jammer genoeg betekent de recordomzet zeker niet dat alle groenten- en fruittelers een goed jaar hadden. De prijsvorming van verschillende producten was ondermaats en laat de betrokken telers in zorgen. Het importverbod in Rusland blijft erg wegen op de fruitmarkt en op verschillende groenten. Ook onze trotse winterproducten zoals witloof, prei of rapen presteren de laatste maanden ondermaats, allicht doordat de consumptie in het ongewoon warme weer achterblijft. Sla in al haar vormen krijgt dan weer te maken met slechte prijzen door het zachte weer, waardoor de teelt van sla in open lucht overal in Europa ongewoon lang blijft doorgaan.

De recordomzet betekent wel dat de coöperatie BelOrta er staat na de fusiejaren en dat de tuinders heil zien in het samen naar de markt gaan. Het coöperatief model is moderner dan ooit en scherp afgesteld om de vinger aan de pols te houden en snel in te spelen op een wispelturige en moeilijke markt. Kwaliteit en vernieuwing zijn de kernwoorden waarmee we extra waarde voor onze telers creëren.

Aan de recordomzet worden geen grootse feesten gekoppeld. De prijsvorming van groenten en fruit geeft daar geen aanleiding toe. Wel wil BelOrta haar omzet weerklank geven door in deze kersttijd anderen die het moeilijk hebben te steunen. In het kader van 'De warmste week' van Music For Life schenken de telers van BelOrta daarom 4.000 euro aan Bednet, een vzw die langdurig zieke kinderen de kans geeft de lessen via webcam live te volgen van thuis uit.

Publicatiedatum: