Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Zacht weer blijkt nekslag

Uitstel van betaling voor V&D en La Place

De rechtbank in Amsterdam heeft warenhuisconcern V&D uitstel van betaling verleend. De directie had de surseance dinsdag aangevraagd met goedkeuring van de raad van commissarissen. Dat maakte V&D woensdag bekend. De surseance betreft de hele groep, dus warenhuizen en restaurantketen La Place.

De onderneming werd de afgelopen maanden geconfronteerd met een aantal incidenten en onvoorziene omstandigheden, waaronder de 'Indian Summer' in november en december. Dit leidde tot een omzetval en liquiditeitstekort.' zo staat in de verklaring van de directie.

De aandeelhouder en financier van de groep bleek helaas niet langer bereid om deze liquiditeitsbehoefte af te dekken en de bestaande financiering te continueren. Op basis hiervan heeft de directie de conclusie moeten trekken, dat de onderneming niet meer aan haar betalingsverplichtingen kan voldoen', staat in de verklaring van de directie. De eigenaar van V&D, de Amerikaanse investeringsmaatschappij Sun Capital, trekt de stekker uit het bedrijf.

Alle vestigingen van V&D en La Place blijven in de komende periode open. Dat is volgens de directie van 'belang voor de schuldeisers en van groot belang om voortzetting van het bedrijf of onderdelen daarvan zo kansrijk mogelijk te laten zijn'. Alleen de webshop wordt voorlopig gesloten.
Publicatiedatum: