Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hoge temperaturen versnellen Huelva's aardbeienseizoen

De hoge temperaturen tijdens de maanden november en december hebben de rijping van aardbeien in de provincie Huelva versneld. De eerste aardbeien komen al rond Kerst op de markt. De voorzitter van de Vereniging van producenten en exporteurs van aardbeien uit Huelva (Freshuelva), Alberto Garrocho, stelde dat november bijna hetzelfde was als maart, terwijl in december de temperaturen typisch leken op die van februari. Het gevolg is dat de oogst bijna een maand voor de gebruikelijke datum kan beginnen.

Het seizoen is volgens Garrocho dan ook begonnen in alle productiegebieden van de provincie met het begin van de rassen Fortuna, Splendor, Primoris of San Andreas. Alhoewel, de volumes zijn nog klein. Garrocho stelt dat de aardbeien een optimale kwaliteit en smaak bezitten, wat tezamen met de vroege aankomst op de markt (met nauwelijks aanbod) de aardbeien uit Huelva veel competitiever maakt.

De aardbeiensector in Huelva beplantte voor het seizoen 2015/2016 5.860 hectare, 8,73% minder dan vorig seizoen. Daarentegen is het aantal hectare beplant met ander fruit zoals frambozen, bramen en blauwe bessen gestegen met 25% naar een verdeling van respectievelijk 1.815, 130 en 1.953 hectare. Het totale areaal voor fruitproductie in Huelva bedraagt ​​9.658 hectare, een lichte stijging ten opzichte van vorig seizoen. De sector is vastbesloten om dit seizoen de winstgevendheid van de gewassen te maximaliseren.
Publicatiedatum: