Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Dole krijgt onderscheiding voor sociale verantwoordelijkheid

Dole Food Company heeft bekendgemaakt dat haar dochterbedrijf in Costa Rica, de 'Standard Fruit Company of Costa Rica', de gerenommeerde onderscheiding 'Social Responsibility in Action' (sociale verantwoordelijkheid in actie) heeft ontvangen. Daarnaast loofde de Costa Rican American Chamber of Commerce (AmCham) het bedrijf als een 'Top Winner' in de categorie 'Community'.

Voor de negende keer werden meer dan 30 projecten van bedrijven uit Costa Rica door de AmCham genomineerd.


Representatives of Standard Fruit Company of Costa Rica S.A. receive the prestigious "Social Responsibility in Action" award from the Costa Rican American Chamber of Commerce (AmCham) (Photo: Business Wire)

De bijdrage van Dole aan de wedstrijd concentreerde zich op zijn 'Fair Trade Initiative', die in de afgelopen drie jaar in vijf werknemersverenigingen succesvol geïmplementeerd werd en en meer dan 3200 werknemers van circa 54 gemeenschappen omvat. Voor elke kilo in de VS verkochte bananen en ananas ontvangen deze verenigingen een belangrijke 'fairtrade-premie', een bijdrage aan sociale ontwikkelingsprojecten binnen de gemeenschappen.

"Initiatieven zoals deze en andere fairtrade-initiatieven in Costa Rica zijn succesvol, omdat de gehele leveringsketen hierbij betrokken is en gemeenschappelijk samenwerkt", zegt Xavier Roussel, Vice President of Marketing and Sustainability (duurzaamheid) van Dole. "Plaatselijke gemeenschappen zouden deze voordelen niet ontvangen zonder hulp van retailers die eveneens bereid zijn om de fairtrade-initiatieven te ondersteunen door hun productaanbod voor de klanten te vergroten", voegde hij eraan toe.

Luis Gonzalez Oconitrillo, voorzitter van de vereniging voor fairtrade bij de La Virgen Farm, die in het bezit is van 'Standard Fruit', loofde eveneens de inzet van de bedrijven en meende dat "dankzij deze nuttige fairtrade-initiatieven hebben we een belangrijke bijdrage geleverd voor onze medewerkers en gemeenschap."

Naast de onderscheiding 'Social Responsibility in Action' ontving Standard Fruit ook de prijs voor 'Top Winner' in de categorie 'Community' voor haar fairtrade-gecertificeerde landbouwbedrijven.

"We voelen ons vereerd dat wij deze onderscheiding van de AmCham hebben gekregen", aldus Reinieri Núñez, Vice President Pineapple Operations bij Dole Tropical Products Latin America Ltd. "Dit is werkelijk het resultaat van het harde werken van ons team bij de leiding van dit project en het succesvolle management dat onze werknemers geleverd hebben."

Raúl Martínez, General Manager van de Costa Rica Banana Division van de Standard Fruit Company de Costa Rica voegde eraan toe: "De participatie van de arbeiders in de gehele organisatie is van groot belang voor het succes van een initiatief als dit, zowel nu alsook in de toekomst."


Bron: www.businesswire.com
Publicatiedatum: