Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Slaverwerker gebruikt 'kikker in zak' voor publiciteit

Nadat een vrouw een zeldzame boomkikker aantrof in een zak Carmel Crops sla, maakte de slaproducent gebruik van het voorval om aan te tonen dat hun sla vrij van gewasbeschermingsmiddelen is. De dame in kwestie zond de sla en ongenode gast terug naar het bedrijf zonder verder de publiciteit op te zoeken. Het Israelische bedrijf daarentegen maakte melding van het incident op Facebook, waarna het bericht al gauw 'viral' ging.

Carmel crops voegde er meteen een lesje biologie aan toe door uit te leggen dat de kikker in kwestie een met uitsterven bedreigde, groene boomkikker was, die graag bladeren opzoekt om zichzelf tegen uitdroging te beschermen.

"Milieuvervuiling en het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen zijn de voornaamste oorzaken voor het verdwijnen van dit zeldzame amfibie. Het feit dat het diertje onze kassen uitkoos, bewijst dat we groenten telen in een schone omgeving waar geen gebruik gemaakt wordt van gewasbeschermingsmiddelen. Voor ons is dit een teken dat we op de juiste weg zijn met het promoten van een gezond en uitgebalanceerd voedingspatroon voor alle inwoners van Israƫl," liet het bedrijf trots weten.

De kikker wist het avontuur te overleven en werd weer in de natuur uitgezet.
Publicatiedatum: