Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Productiedaling van 5% tot 10% verwacht"

China: Volgend jaar betere appelprijzen

"We behoren tot de grootste appelproducenten in China en hebben een modern bedrijf met productie-, opslag-, en verkoopfaciliteiten. Onze appelen werden onlangs verkozen tot 'één van de tien beste Chinese appelmerken 2015', een verkiezing waaraan 100 nationale telers deelnamen," vertelt Dalian Dong Ma Tun, van DongMaTun Fruit Industry.


"We werken samen met lokale telers, die al meer dan tien jaar groene appelen voor ons telen. We ondersteunen hen waar mogelijk, ook op technisch gebied. Ons appelteeltgebied staat bekend als China's appelvallei en beslaat een oppervlakte van zo'n 800 hectare met een jaarlijkse productie van 15.000 ton. We telen vele appelrassen, maar zo'n 80% van onze totale productie betreft de rassen Fuji, Guoguang en Jinshuai. 


Xianbin Lv, vervangend directeur en senior Econoom bij Dalian Dongma Tun Fruit Industry, onderdeel van de Federatie van Presidentiële Telers Cooperaties van de provincie Liaoning, samen met Yu Long, sales manager

"Onze appelen worden verkocht aan retailers in Dongbei en Shenzen. Een ander deel van de productie wordt indirect verkocht aan Europa en Rusland. Momenteel exporteren wij vanwege een tweetal redenen niet direct naar het buitenland. Allereerst hebben we geen stabiele cliënten in het buitenland. De tweede reden is dat de er voldoende vraag naar onze appelen is op de binnenlandse markt. Natuurlijk zullen we export overwegen wanneer zich in de toekomst een geschikte kans voordoet. We verkopen onze producten zowel op de traditionele manier als online. Momenteel bedraagt de online verkoop echter nog maar 15% van onze totale verkoop.""Geografische gezien is ons teeltgebied gunstig gelegen. De bodem is van goede kwaliteit. Er is weinig milieuverontreiniging en volop zonneschijn. Verder zijn we een geïntegreerd bedrijf, dat de beschikking heeft over eigen koelfaciliteiten met een capaciteit van 20.000 ton. Ook produceren we onze eigen appelverpakking. Uiteraard hebben we concurrenten, zoals Yantai Apple en Akesu Apple, twee regionale merken."Lv is positief over het aankomende appelseizoen. "De markt heeft dit jaar te lijden gehad van de economische recessie en een overaanbod van appelen. De afzet en prijzen waren laag en zijn de laatste paar weken nog verder gedaald. Dit jaar is onze afzet licht gedaald en maakten we een recordoogst mee. Naar verwachting zal volgend jaar de productie 5% tot 10% minder zijn, waardoor onze verkoopmarges weer zullen verbeteren."

Voor meer informatie:

Mr. Xianbin Lv, Deputy General Manager, and Mr. Chengdao Sun, Assistant
Dalian DongMaTun Fruit Industry
www.dongmatun.cn
Contact number: +86 411 8534 1458+86 411 8534 1458 & +86 1384 2896 628+86 1384 2896 628
Email: [email protected] & [email protected]
You'll need Skype CreditFree via Skype
Publicatiedatum: