Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Franse peerproductie ondergemiddeld maar hoger dan 2014

Geraamd op bijna 139.000 ton aan het begin van november 2015 was de Franse peerproductie hoger dan vorig seizoen, maar onder het gemiddelde van 2010-2014 (-2%). De Office of Statistics and Forecasting, verantwoordelijk voor het onderzoek, stelt: "Deze verandering in de productie verbergt de verschillen tussen de soorten peren."

Na een slecht jaar in 2014 nam de productie van zomerperen toe, terwijl de productie van herfst- en winterperen afnam. In de regio PACA was de opbrengst van winterperen beter dankzij de regenval in de herfst, terwijl de Guyot-peer een iets lagere productie behaalde dan verwacht, voornamelijk als gevolg van de hittegolf die leidde tot kleine maten. In de regio Rhône-Alpes rijpten de peren in oktober met milde temperaturen, al vielen sommigen van de boom vanwege de harde wind. De productie zal dit jaar naar verwachting dalen.

In de regio Languedoc-Roussillon was de oogst groter dan vorig jaar ondanks een droge en hete zomer. Ondanks een stijging van het areaal in de regio Pays de la Loire nam de productie af ten opzichte van 2014. De herfst- en winterrassen hebben minder opbrengst dan vorig jaar.

In Aquitaine is het areaal in de laatste vijf jaar sterk afgenomen, maar tegenwoordig stabiel ten opzichte van 2014. Er is een duidelijke afwisseling voor jet Comice-ras dat door de hete zomer voortijdig van de bomen afviel. Andere soorten hebben een regelmatiger potentieel wat betreft volume, maar de aantallen zullen meestal onder seizoen 2014 liggen. De aantallen lagen toen bijzonder hoog. In de regio Centre komen de volumes echter dichter in de buurt van vorig seizoen.

Publicatiedatum: