Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fokko de Mooij zegt AGF-handel na 43 jaar vaarwel

Tholen - Fokko de Mooij neemt per 1 januari 2016 afscheid van de AGF-handel. Hij is dan 43 jaar werkzaam geweest bij Gebrs. de Mooij Breda. Hij draagt de dagelijkse leiding over aan zijn zoon Tobias, die al dertien jaar bij het bedrijf betrokken is. "Twee jaar geleden heb ik dit moment al bepaald om te stoppen. Ik ben nu 62, kan de zaak met een gerust hart overdragen en hoop nog van de vrije tijd te gaan genieten."

"Mijn opa is op de groothandelsmarkt in Den Haag begonnen, dus je kunt wel stellen dat AGF bij ons in de genen zit. In 1954 ging mijn vader, Johannes de Mooij, naar Breda om een groothandel te starten en hier ontstond Gebrs. de Mooij Breda", vertelt Fokko. Zelf deed hij in 1972 zijn intrede in de zaak. Hoewel dit wel volgens plan was, kwam het tijdstip wat eerder dan verwacht. "Ik volgde op dat moment nog mijn HBS-studie, maar door de ziekte van mijn vader raakte ik al eerder in de handel verzeild. Ik heb het werk altijd met veel liefde en plezier gedaan, eerst op de oude veiling, vervolgens aan de Heilaarstraat en sinds 1994 op de huidige locatie op het IABC-terrein."


Fokko en zoon Tobias de Mooij

"De eerste periode was echt een pionierstijd en ging ik zelf op pad om handel te zoeken. Later werden we daar te groot voor en ging dat voornamelijk telefonisch. We zijn altijd een echte specialist geweest in het Hollandse pakket. Onze klantenkring bestond voornamelijk uit markthandelaren, detaillisten en collega-groothandelaren in de regio West-Brabant, Zeeland en Noord-Belgiƫ", vertelt Fokko. "Die doelgroep omvat nog een flink aantal bedrijven. Juist de laatste weken zie je steeds meer detaillisten uit de omgeving Dordrecht de afslag Barendrecht voorbij rijden en naar Breda komen."

"De samenwerking met de vestiging in Rijnsburg is volgens de handelaar altijd goed verlopen. "Onze vestiging in Rijnsburg verzorgde de logistiek vanaf het Westland. Wij namen in Breda het Belgisch product weer mee. Dat ging altijd erg soepel, vertelt Fokko, die mede-eigenaar blijft van Gebrs. de Mooij en Gebrs. de Mooij-Transport. Hij heeft zich in die jaren altijd ingezet om aan relaties te bouwen. "Vertrouwen was altijd het sleutelwoord. Persoonlijk vind ik het wel jammer dat de loyaliteit wel wat aan het afkalven is."

"Ik hoop nu van mijn vrije tijd te gaan genieten. Ik golf, lees en fiets graag en hoop wat meer tijd met mijn kleinkinderen door te brengen. Onze oudste zoon is internationaal chauffeur voor de zaak en nu kan ik ook eens een ritje met hem mee. Het is mooi geweest zo!"

info@mooijbreda.nl