Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
voor export van Wit-Rusland naar Rusland origineel fyto-certificaat verplicht

AGF-vrachtwagens geweigerd aan Russische grens

Tholen - Verschillende vrachtwagens vol AGF zijn afgelopen week retour gestuurd vanuit Rusland. Het betreft specifiek producten die vanuit Wit-Rusland naar Rusland werden geëxporteerd. Deze mogen nu alleen de grens over als ze worden voorzien van een origineel fyto-certificaat van het land van oorsprong. Bij de grensovergang werden met een gevalideerd 'copy conform' fyto-certificaat geweigerd

Ravex International uit Veenendaal is één van de gedupeerden. "We kregen hier vorige week dinsdag plots mee te maken. Rusland signaleerde dat er wel opvallend veel AGF vanuit Wit-Rusland het land binnenkwam en stelde vanwege vermeende fraudegevallen deze maatregel in. Via bepaalde grensovergangen konden sommige vrachtwagens Rusland nog wel binnenkomen, maar in het geval van vier vrachtauto's hadden we minder geluk en werden de auto's geweigerd", vertelt Christiaan van Ravenswaaij.

Hij heeft afgelopen week met verschillende AGF-exporteurs gesproken, die met dezelfde problemen kampen. De vrachten met eindbestemming Wit-Rusland worden nog wel met een door de Nederlandse overheid gevalideerd kopie-fytocertificaat geaccepteerd.