Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bijna 12% meer dan een normale weekomzet

CBL verwacht kerstomzet van 750 miljoen euro

De kerstomzet is één van de hoogtepunten voor de supermarkten in Nederland. Dit jaar verwacht het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) een kerstomzet van 750 miljoen euro. Dat is bijna 12% meer dan een normale weekomzet, die ongeveer 670 miljoen euro bedraagt.

Uit een rondgang door supermarktvakblad Distrifood blijkt dat dit jaar zo'n 400 supermarkten op eerste Kerstdag open zijn. Op tweede Kerstdag zijn dat er 2200, blijkt uit de rondgang door Distrifood. Uiteraard verwacht het CBL donderdag 24 december de grootste drukte. Veel consumenten kopen hun verse producten het liefst zo laat mogelijk in. Houdbare producten werden ook vorige week al ingeslagen. De 300.000 medewerkers in supermarkten en distributiecentra leveren deze week weer een topprestatie door de winkels optimaal te bevoorraden en de klant zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Supermarkten bieden met hun speciale kerstassortiment ruime keuze en desgewenst gemak. De supermarktmagazines en websites bieden veel inspiratie en instructies, zodat iedereen een waar feestmaal op kan dienen aan vrienden en familie. Uit onderzoek van Plus supermarkten blijkt dat vier op de vijf Nederlanders gourmet tijdens de Kerst.

Niet alleen in culinair opzicht is Kerst bijzonder: Voor het eerst in 38 jaar is het volle maan tijdens Kerstmis. Het is een bijzonder fenomeen. De laatste keer gebeurde het in 1977. En de volgende volle maan tijdens Kerst is pas weer in 2034. Het CBL verwacht dat 2015 zal worden afgesloten met een jaaromzet van ruim 35 miljard euro. Dat is 2,5% meer dan in 2014 toen de jaaromzet 34,2 miljard euro bedroeg.

Meer informatie:
CBL
Miranda M.G. Boer
T: 070-3376200
M: 06-51502772
E: [email protected]

Publicatiedatum: