Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Oranjerivier-regio heeft last van droogte

Raming Zuid-Afrikaanse druivenoogst opnieuw verminderd met 1 mln cartons

De South African Table Grape Industry (SATGI) heeft voor de tweede keer in een week tijd de raming voor 2016 verlaagd. De vereniging bevestigt dat de opbrengst van druiven in de vroege regio's van het seizoen 2015/2016 significant minder zal zijn dan verwacht. De reden hiervoor is dat de opbrengst in de Oranjeriviervallei in totaal neer zal komen op tussen de 18,0 miljoen en 18,5 miljoen cartons. Dit is significant minder dan de oorspronkelijke raming voor de regio en wordt voornamelijk verklaard door een vroeg seizoen, kleinere maten en droge weersomstandigheden.

"Wegens de geografische ligging en het specifieke klimaat van de Oranjeriviervallei, wat de tweede grootste productieregio in Zuid-Afrika voor druiven is, is het seizoen relatief kort. De verwachtingen voor het volledige seizoen worden beïnvloed door wekelijkse evaluaties," legt de SATGI uit. "Prime en Flame Seedless worden geoogst en zijn qua volume veel lichter dan verwacht. Sugraone, dat momenteel verpakt wordt, volgt hetzelfde patroon en zelfs de vroege oogst van Thompson Seedless laat lichtere volumes zien."

De onderstaande tabel licht de update voor de Oranjeriviervallei toe en bevestigt een onveranderd beeld voor alle andere Zuid-Afrikaanse teeltregio's voor druiven. De tabel is gedateerd op 10 december 2015.

Tabel: oogstraming per carton van 4,5 kg


Deze prognose voor de Oranjeriviervallei vermindert de totale oogstraming tot tussen de 59,8 miljoen en 61,7 miljoen cartons. Dat is 2,4% minder dan de eerste prognose, maar tussen de 1% en 4% meer dan het vorige seizoen.

De weersomstandigheden in alle regio's zijn ideaal voor de oogst en verpakking. Er wordt een uitstekende kwaliteit verwacht van alle midden- tot laatseizoengebieden.

Voor meer informatie:
Willem Bestbier
Email: willem@satgi.co.za
Publicatiedatum: