Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Centraal energiemanagementsysteem voor Rewe Group

Nog meer energie-efficiƫntie voor de Rewe Group: het handelsconcern uit Keulen heeft besloten om gebruik te gaan maken van een centraal energiemanagementsysteem. Alle Duitse bedrijven, die voor de meerderheid tot de Rewe Group behoren, worden bij dit systeem betrokken. Dat zijn circa 5000 vestigingen en meer dan 250 vennootschappen. De effectieve realisering van het pretentieuze project wordt adviserend ondersteund door de 'EHA Energie-Handels-Gesellschaft'.

De Rewe Group implementeert het energiemanagementsysteem in de loop van het jaar 2016 en de certificering volgens de DIN ISO 50001-norm zal voor 31 december 2016 bereikt zijn. In een eerste stap werd dit jaar reeds een energetische beoordeling van de organisatie doorgevoerd. Na de analyse van de energiegegevens ontwikkelt de Rewe Group concrete efficiƫntiemaatregelen en parallel hieraan ontstaan er samen met EHA structuren en processen die nodig zijn voor een functionerend energiemanagementsysteem. Met het gebruik van het energiemanagementsysteem wil de Rewe Group haar verbruik en CO2-uitstoot duurzaam reduceren.

Achtergrond van de invoering van het systeem is een wijziging binnen de energiedienstverleningswet. Deze wet verplicht bedrijven die volgens EU-definities niet onder de kleine of middelgrote bedrijven vallen tot het uitvoeren van energieaudits of de invoering van een energiemanagementsysteem dat voldoet aan de DIN ISO 50001-norm.

Bron: www.eha.net

Publicatiedatum: