Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
René van Graafeiland opvolger

Jan van der Lugt neemt afscheid van Haluco

Tholen - Per 1 januari 2016 treedt Jan van der Lugt terug als directeur van Haluco. Jan kwam in 1977 in dienst bij het vijf jaar eerder opgerichte Haluco, een fusie van het CBT en de exportbedrijven Gebr. Havenaar en Van der Lugt. In 1981 werd hij adjunct-directeur en drie jaar later volgde hij samen met Kees Havenaar de beide vaders op als directeur. In al die jaren bleek Jan een inkoper in hart en nieren met een hart voor cijfertjes en data-analyse. Zijn opvolger in de directie is René van Graafeiland.


René van Graafeiland en Jan van der Lugt

In een uitgebreid afscheidsinterview in de Kersteditie van Primeur die vandaag verschijnt, beschrijft Jan hoe het bedrijf zich ontwikkelde als grootste veilingkoper van Nederland. Uiteraard komen ook ontwikkelingen zoals de opening van de Oost-Duitse en Russische grens, de oprichting van de eigen telersorganisatie en de inkoop vanuit Spanje en Israël aan bod. "Tegenwoordig lijkt het vloeken in de kerk, maar ik behoor tot de weinigen die denken dat de handelsfunctie niet zal verdwijnen. Simpelweg omdat de productie van een groep telers nooit parallel loopt met de vraag van een supermarkt. Dus óf de supermarkt bindt zoveel telers aan zich dat telers hun product elders moeten afzetten óf de vraag is bij een lagere productie groter dan de telers kunnen leveren. Men heeft dus een outlet nodig om de programma's in te vullen of elders kwijt te raken."

Een afscheidsreceptie is aan Jan niet besteed. "Mijn ervaring is dat er dan veel mensen de moeite nemen om naar je afscheid te komen, terwijl je nauwelijks tijd voor ze hebt. Ik wil mijn afscheid dan ook anders invullen en zelf de komende maand met een doos gebak bij de relaties langsgaan. Degene die in 2016 trek in gebak heeft, kan mij altijd een mail sturen."

Het hele interview lezen? Neem dan een jaarabonnement op Primeur in 2016 en we sturen je de Kersteditie nog toe