René van Graafeiland opvolger

Jan van der Lugt neemt afscheid van Haluco

Tholen - Per 1 januari 2016 treedt Jan van der Lugt terug als directeur van Haluco. Jan kwam in 1977 in dienst bij het vijf jaar eerder opgerichte Haluco, een fusie van het CBT en de exportbedrijven Gebr. Havenaar en Van der Lugt. In 1981 werd hij adjunct-directeur en drie jaar later volgde hij samen met Kees Havenaar de beide vaders op als directeur. In al die jaren bleek Jan een inkoper in hart en nieren met een hart voor cijfertjes en data-analyse. Zijn opvolger in de directie is René van Graafeiland.


René van Graafeiland en Jan van der Lugt

In een uitgebreid afscheidsinterview in de Kersteditie van Primeur die vandaag verschijnt, beschrijft Jan hoe het bedrijf zich ontwikkelde als grootste veilingkoper van Nederland. Uiteraard komen ook ontwikkelingen zoals de opening van de Oost-Duitse en Russische grens, de oprichting van de eigen telersorganisatie en de inkoop vanuit Spanje en Israël aan bod. "Tegenwoordig lijkt het vloeken in de kerk, maar ik behoor tot de weinigen die denken dat de handelsfunctie niet zal verdwijnen. Simpelweg omdat de productie van een groep telers nooit parallel loopt met de vraag van een supermarkt. Dus óf de supermarkt bindt zoveel telers aan zich dat telers hun product elders moeten afzetten óf de vraag is bij een lagere productie groter dan de telers kunnen leveren. Men heeft dus een outlet nodig om de programma's in te vullen of elders kwijt te raken."

Een afscheidsreceptie is aan Jan niet besteed. "Mijn ervaring is dat er dan veel mensen de moeite nemen om naar je afscheid te komen, terwijl je nauwelijks tijd voor ze hebt. Ik wil mijn afscheid dan ook anders invullen en zelf de komende maand met een doos gebak bij de relaties langsgaan. Degene die in 2016 trek in gebak heeft, kan mij altijd een mail sturen."

Het hele interview lezen? Neem dan een jaarabonnement op Primeur in 2016 en we sturen je de Kersteditie nog toe

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:

Reacties:


"Jan,
Nooit in mijn leven een man gekend
waar "een man een man, een woord een woord" zo strikt was als bij jou.
het was me een eer (en genoegen) om
voor je te mogen werken.
Het ga je goed in goede gezondheid met je familie"
A.Hordijk, Rhoon - 2015/12/18 13:33:46.000


Ben ooit keurmeester op veiling Bleiswijk geweest en ken de jongens nog heel goed!Hoop ze nog eens te zien! Mocht elke week 12 kistjes uitkiezen voor de export naar IJsland!
Groetjes Annelies!
Annelies Teeuwen-Welcker, Almere - 2018/09/02 22:49:36.000


Met heel veel plezier en respect kijk ik terug op
een prettige en warme samenwerking nu ong
32 / 33 jaar geleden.
Jan het ga je goed en geniet van je vrije tijd.
En als je in 2016 bij je andere vrienden in Venlo gebak gaat brengen, loop dan bij mij binnen voor een kopje koffie.
Riny van der Staak, venlo - 2015/12/18 13:10:50.000


Jan van der Lugt,
Vele leuke herinneringen aan de samenwerking met Jan. Recht voor zijn raap zei hij zijn mening. Maakte niet uit welk onderwerp. Uitgesproken mening over Tuinbouw Nederland of Vleestomaten of andere onderwerpen.

Veel plezier Jan.
En als je een kop koffie bij me komt drinken, ben jevan harte welkom Peter van Zeijl
Peter van Zeijl, Naaldwijk - 2015/12/18 12:47:05.000


WENS U VEEL SUCCES IN UW VERDERE HANDELSBELANGEN. IK KEN U PERSOONLIJK NIET MAAR UW VADER KEN IK NOG ALS INKOPER VOOR MULDER. IK HEB OOK NOG TAMELIJK VEEL KNOLSELDERIJ AAN UW FIRMA GELEVERD. HELAAS IS MIJ BEDRIJF KAPOT GEMAAKT DESTIJDS DOOR DE VEILINGEN MET MEINEED.

MAAR WENS U TOCH AL HET GOEDE.

MET VRIENDELIJKE GROET.,
TEUN VOS
OUD-BEIJERLAND/.
Teun Vos, Oud-Beijerland - 2015/12/18 14:12:34.000© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven