Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jasper Houtenbos, Brassica Trade:

"Markt voor kool goed in balans"

Tholen - Dit jaar ging Jasper Houtenbos met zijn neef Bob van start met Brassica Trade, gespecialiseerd in de inkoop en afzet van vollegrondsgroenten, hoofdzakelijk richting exporteurs en groothandelaren. Aan het einde van het jaar blikt hij tevreden terug op het vollegrondsgroentenjaar. "Het is aanpoten, maar we hadden het seizoen mee om het bedrijf in de markt te zetten en zijn tevreden hoe het gelopen is."

"Het koolaanbod is op het moment niet zo groot, ook omdat veel Poolse oogstmedewerkers naar huis zijn. De vraag is weliswaar ook niet zo hoog, maar hierdoor is de markt aardig in evenwicht en loopt de verkoop aardig door. In West-Europa is het eigenlijk te warm voor een goede consumptie, maar de Oost-Europese supermarkten komen al redelijk vroeg op de markt, hoofdzakelijk voor de industrie."

"Ook komt er wat meer vraag naar peen. Met name de vraag naar grove peen voor de verwerking is goed, maar vanuit Oost-Europa komt er ook al vraag naar de fijne sortering, wat erop wijst dat de eigen productie een eind van de markt is. Ook een land als Duitsland heeft aanzienlijk minder grove peen en kool", vertelt Jasper. "De markt voor uien loopt redelijk goed. Oost-Europa vraagt nog mondjesmaat naar uien, maar wel komt er wat vraag vanuit Spanje. De markt voor consumptie-aardappelen daarentegen staat onder druk."

Voor meer informatie:
Brassica Trade B.V.
T +31 226 331900
[email protected]
www.brassicatrade.nl

Publicatiedatum: