Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fresh Connection/Fresh Warehousing breiden uit met exportafdeling

Tholen - Logistiek dienstverlener Fresh Connection/Fresh Warehousing kijkt positief terug op 2015. Het bedrijf is gegroeid en sinds kort biedt het ook een nieuwe logistieke dienst voor de export van voedsel, waaronder AGF. "We hebben een exportafdeling opgezet waarbij we onze klanten een extra dienst kunnen aanbieden, we verzorgen nu ook de logistieke service voor overzeese export", aldus Wouter de Koning, algemeen directeur van Fresh Connection/Fresh Warehousing.

Exportafdeling
Hij geeft aan dat, door de seizoensgebonden import er in het jaar rustige periodes ontstaan waarvoor we 'invulling' zochten. "Links en rechts kregen we de vraag en daarnaast wilden we een stap verder in onze logistieke dienstverlening. Een exportafdeling leek ons een perfecte aanvulling op onze activiteiten. We verzorgen het volledige traject, inclusief documenten. Het staat momenteel nog in de beginfase. De eerste zendingen zijn al vertrokken, waaronder aardappelen en uien naar landen als Afrika, het Midden-Oosten en Canada. We kunnen zo bestaande klanten en nieuwe klanten een bredere dienstverlening geven zowel 'import als export'. Ik verwacht dat de activiteiten langzaamaan uitbreiden naar een dienst voor heel Europa met als in- en uitgang de havens van Antwerpen en Rotterdam. We geloven erin en verwachten in 2016 een verdere groei gestoeld op de algemene economische verwachtingen en het optimisme in de sector.


De verbouwing

Verbouwen
"Voor Fresh Connection is de hoofdzaak nog steeds expeditie, maar bij Fresh Warehousing leveren we een complete logistieke dienst, inclusief kwaliteitscontrole en op- en overslag. Fresh Connection is gevestigd in Stabroek, dicht bij de haven voor de expeditie en Fresh Warehousing in Meer Hazeldonk, aan de grens pal tussen Antwerpen en Rotterdam. Het koelmagazijn (5.000 m2) in Meer Hazeldonk is begin dit jaar onze eigendom geworden en we zijn nu bezig met de uitbreiding van de laadkades, de aanleg van een parking voor vrachtwagen, plaatsen van extra palletstellingen en de verbouwing van de kantoren. Eens deze werken voltooid eind februari 2016 en de status van het magazijn veranderd is naar een Douane Entrepot type E, kunnen we nog meer goederen op een efficiƫnte manier in- en uitslaan."

Voor meer informatie:
Wouter de Koning
Fresh Connection/Fresh Warehousing
Port of Antwerp
Abtsdreef 10 - 135
2940 Stabroek - Belgiƫ
Tel. + 32 (0)3 575 58 00
Fax.+ 32 (0)3 575 58 10
wouter@freshconnection.be
www.freshconnection.be