Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
BLE Marktbericht KW 50/15

Druiven Brazilië en Peru domineren Duitse markt

Het aanbod Braziliaanse en Peruaanse druiven voeren inmiddels de top. Thompson Seedless, Sugraone, Red Globe en Crimson Seedless domineren hierbij. Zuid-Afrika stuurde speciaal Prime Seedless. Europees fruit trok zich steeds meer terug wat het einde van het seizoen aankondigt: Naast Italiaanse Italia, Sugraone en Red Globe ware er enkele Spaanse Aledo en Griekse Thompson Seedless. Ook waren er minder Turkse Sultana en Crimson Seedless. Er kon echter gemakkelijk aan de vraag worden voldaan omdat de import vanuit het zuidelijk halfrond behoorlijk groeide. De koersen daar daalden geregeld maar stegen voor aanbiedingen uit Europa en Turkije, omdat de kwaliteit ten opzichte van de prijzen nog steeds overtuigden en ze bovendien goedkoper waren als partijen vanuit overzee. Appelen
Duitsland voerde de boventoon. Met betrekking tot de waardebepaling was er geen verandering te bekennen, omdat het aanbod voldeed aan de vraag. 

Peren
Italië domineerde de handel. Turkse Santa Maria waren steeds minder op de markt present en werden door rijpheid op sommige plaatsen met korting verhandeld.

Kiwi's
Griekenland liep voor op Italië en Frankrijk. De Zuid-Afrikaanse leveringen namen sterk af en waren op sommige plaatsen zelfs niet meer in de handel. 

Sinaasappelen
Het assortiment bestond hoofdzakelijk uit Europees fruit. Alles bij elkaar verliep de verkoop ondanks de Advent rustig met zo nu en dan een uitschieter. 

Zachtfruit
Na de Sinterklaasweek bleek de consument verzadigd want de interesse was heel beperkt. 

Citroenen
Naast Spaanse Primofiori waren hoofdzakelijk Turkse Enterdonato beschikbaar. Aan de vraag kon gemakkelijk voldaan worden. De waardering daalde vaak een beetje.

Bananen
Het aanbod oriënteerde zich aan de vraag. De koersen bewogen amper. 

Bloemkool
Het Franse aanbod domineerde. De vorderingen behoeften geen aanpassing omdat het aanbod zich aan de vraag aanpaste.

Salade
IJsbergsalade kwam uitsluitend uit Spanje. Er werd iets meer gelost en dit was genoeg om aan de vraag te voldoen. De koersen lieten een marginale stijging zien. 

Komkommer
Komkommer kwamen bijna uitsluitend uit Spanje. Niet altijd garandeerden de richting de vrijdag verbeterden opslagmogelijkheden een stijging van de vordering. 

Tomaten
In het begin zat er geen beweging in de koersen door gelijkblijvend interesse. Door het beperkte aanbod stegen ze later in het complete assortiment. 

Paprika
Spanje domineerde eenduidig de handel. Ook al was er tussendoor een dip, de cijfers waren bevredigend. 

Uien
De uit Spanje geleverde uien konden niet altijd de behoeften dekken. De prijzen waren deels stabiel maar klommen regelmatig.

Meer informatie vindt u hier: 
BLE Marktbericht KW 50/2015


Quelle: BLE
Publicatiedatum: