Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

EU en Rusland leiden importbessen Oekraïense

De EU was de belangrijkste exportmarkt voor Oekraïense bessen in 2015, volgens officiële statistieken. De EU-landen namen bjna 1.100 ton export op, de totale exportvolumes bedroegen 1.300 ton. Blauwe bessen en cranberry's waren de populairste categorieën in de bessenexport. De export van blauwe bessen naar de EU in 2015 was dertig keer hoger dan in 2014, en de cranberry-export bereikte een recordhoogte van 287 ton; in eerdere jaren was het gemiddelde 10 ton.

De officiële statistische gegevens houden echter geen rekening met de herexport van Oekraïense producten in de Krim. Analisten van Fruit-Inform schatten alleen dat de Oekraïense aardbeienexport naar Rusland via de Krim meer dan 1.000 ton bedroeg in 2015. Als gevolg bleef Rusland een van de grootste kopers van Oekraïense bessen, ondanks het sinds oktober 2014 actieve importverbod op Oekraïense groenten en fruit in de Russische Federatie.

Source: www.fruit-inform.com
Publicatiedatum: