Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Europa, Midden- en Verre Oosten belangrijkste markten

Zuid-Afrika: hoge brixwaarden steenfruit

Het is een droog jaar geweest in Zuid-Afrika en ondanks dat veel telers problemen hebben met het weer, meldt Bonaire dat hun oogst erg goed gaat. "Ik was erg blij met de maten en de zoetheid van de perziken en nectarines. De brixwaarden zijn erg goed dit jaar, dus in het algemeen zijn we erg blij met de oogst," zegt James Worsley."We hadden een klein beetje problemen met de pruimen, omdat dit een erg droog jaar was. Dus die hebben niet de maat gekregen die ik had gehoopt, wat betreft de African Rose-variƫteit. Maar het lijkt erop dat de variƫteiten vanaf week 1 in formaat zouden moeten toenemen," legt Worsley uit.

Bonaire's belangrijkste markten voor steenfruit zijn Europa, het Midden-Oosten en het Verre Oosten. Wat betreft citrus zegt Wolsley: "Wat we hebben gedaan, is het toewijzen van bepaalde boomgaarden van onze teeltbedrijven naar bepaalde markten. Als we dus weten dat we meer kwaliteitsfruit uit het ene blok krijgen ten opzichte van het andere blok, dan wijzen we dat blok naar een markt toe. Zo doen we dat op ons teeltbedrijf."

Voor meer informatie:
James Worsley
Bonaire
Tel: +27 (0) 21 876 2250
Email: [email protected]
www.bonaire.co.za
Publicatiedatum: