Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Voornamelijk Egyptische aardbeien op de Duitse markt

"De kwaliteit van Egyptische aardbeien is dit jaar beter dan in de afgelopen jaren", zegt een Duitse fruitimporteur. "Dankzij een verbeterde logistiek kon men het kwaliteitsverlies sterk minimaliseren. Dit heeft een positief effect gehad op ons reclamatiepercentage." Sinds midden november importeert het Duitse bedrijf aardbeien uit Egypte."We zijn begonnen met dagelijks circa 300 dozen", aldus de handelaar. "Inmiddels verkopen we tot wel 1.100 dozen per dag." Een doos bevat tien 250 gramsbakjes met aardbeien. De aardbeien worden binnen een dag geïmporteerd en arriveren per vliegtuig. "Aan het begin zat er veel vaart achter de vraag en hebben we veel verkocht. Inmiddels zijn de verkoopcijfers echter erg ontnuchterend. We proberen er nu achter te komen waar dat aan ligt."

Een reden voor de dalende afzetcijfers zou de milde temperatuur kunnen zijn, aldus de importeur. "Ook met het oog op andere producten - in het bijzonder de winterproducten - hopen we dat we binnenkort op winters weer kunnen rekenen."

Sinds week 48 was Egypte de enige aardbeienleverancier voor de Duitse markt. Nu wordt het aanbod echter weer aangevuld door Spaanse waren. "De eerste Spanjaarden leveren nu hun aardbeien", zegt de fruitdeskundige. "De Egyptische offertes hebben echter een voordeel: de prijs. De momenteel hoge prijs van Spaanse aardbeien schrikt de klanten af." De Egyptische aardbeien zullen vermoedelijk tot begin februari beschikbaar zijn, bericht de handelaar.
Publicatiedatum: