Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Loek Smets (P. Smets & Zn) blikt tevreden terug op 2015

"De tijden dat je met Kerst vijf keer zoveel verkocht, zijn voorbij"

Tholen - Van kerstdrukte bij grossiers is volgens Loek Smets van P. Smets & Zn nog niet echt sprake. "Begin volgende week moet het echt gaan gebeuren. Maar de tijden van twintig jaar geleden dat je met Kerst vijf keer zoveel verkoopt, zijn echt voorbij. Iedereen kan zijn hele kerstdiner kant-en-klaar in de supermarkt bestellen. De kerstdrukte wordt ieder jaar minder. Natuurlijk verkopen we rond deze tijd wat meer haricot verts, peultjes, carambola's, ananas en meloenen, maar Pasen is de laatste jaren drukker dan Kerst. Momenteel is de prijs van bijna alle AGF-producten ook nog eens belachelijk laag."


De broers Peter, Loek en Richard Smets. Peter is actief met Smets Food Trading. Loek en Richard runnen met vader Pierre de groothandel

P. Smets is al 85 jaar als grossier in Zuid-Limburg actief. De klantenkring bestaat uit detaillisten, horecaleveranciers, ambulante handel en in toenemende mate ook Turkse klanten en boerderijwinkels. De klanten bevinden zich in een straal van 100 kilometer rond Geleen en bestaan voor 60% uit Nederlanders, voor 30% uit Belgen en voor 10% uit Duitse klanten. "Het buitenland is voor ons niet ver met Belgiƫ en Duitsland naast de deur. Met name de klandizie van Turkse winkels in Belgiƫ en Duitsland neemt toe."Waar veel collega-grossiers in de loop der jaren zijn afgevallen, heeft Smets in de loop der jaren haar positie alleen maar uitgebouwd. "We hebben een goed jaar gehad en een leuke omzet gedraaid, dus we zijn dik tevreden. We hebben het volume richting bestaande klanten uitgebouwd en ook weer verschillende nieuwe klanten erbij", vertelt Loek. Op de vraag of hij verwacht dat de huidige Nederlandse grossiers bestaansrecht hebben, antwoordt hij nuchter: "Dat mag ik hopen, ik moet nog een paar jaar!"Maar zonder gekheid, ik ben ervan overtuigd dat de grossierderij overlevingskansen heeft. Zolang je maar actief op zoek blijft naar dat beetje extra wat wij kunnen bieden, qua kwaliteit en qua smaak. En zolang wij de lijnen kort kunnen houden van producent naar consument denk ik dat wij zeker een streepje en een stapje voor kunnen houden op het supermarktkanaal en zie ik de toekomst rooskleurig tegemoet", besluit Loek.

Voor meer informatie:
P. Smets & Zn.
Hofdwarsweg 11
6161 DE Geleen
Tel: 046 - 474 23 81
Fax: 046 - 475 73 23
loek@psmets.nl
www.psmets.nl