Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Economische groei China zwakt verder af"

De economische groei van China vertraagt volgend jaar naar 6,6 tot 6,8 procent. Dat is de verwachting van de Chinese Academie van Sociale Wetenschappen. De denktank voorziet daarbij een inflatie van 2,1 procent, een niveau dat sinds 2014 niet meer is bereikt.

De producentenprijzen zullen blijvend onder druk staan, zo is de verwachting. Volgens de knappe koppen moet de Chinese centrale bank voorlopig doorgaan met zijn verruimde monetaire beleid. Zeker nu China minder afhankelijk wil worden van productie en infrastructuur en juist zwaarder wil leunen op consumptie en diensten. Voor dit jaar voorzag de academie vooraf een groei van 7 procent. Die voorspelling werd halverwege het jaar naar beneden bijgesteld tot 6,9 procent.

President Xi Jinping zei eerder dat het bruto binnenlands product (bbp) van China de komende vijf jaar minimaal uitkomt op 6,5 procent. De groeivertraging houdt daarbij volgens hem nog zeker aan tot 2018.

Bron: Nu.nl
Publicatiedatum: