Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Morrisons keert opnieuw terug naar buurtwinkels

Omzet Tesco neemt af vlak voor kerst

Morrisons keert opnieuw terug naar buurtwinkels
Morrisons maakt zijn rentree in de buurtwinkelsector, net drie maanden nadat het zijn in problemen verkerende M Local-keten heeft verkocht. De retailer heeft een nieuwe buurtwinkel geopend onder het label Morrisons Daily bij een pompstation in Crewe en is van plan om nog eens vier winkels te openen als onderdeel van een proefperiode. De Morrisons Daily-vestigingen gaan verse en gekoelde producten verkopen, waaronder sandwiches, groenten, fruit, vlees, vis, kant-en-klaarmaaltijden en andere producten.

Lidl verhoogt minimumloon tot €600
Lidl Portugal gaat zijn fulltime minimumloon verhogen tot €600 per begin volgend jaar. Dit is 5,26% meer dan de huidige €570. Een verklaring van Lidl wees erop dat beide bedragen al boven het nationale minimumloon zitten, als ook boven de €530 die voor de retailsector geldt. De loonsverhoging is onderdeel van beleid voor sociale verantwoordelijkheid dat volgens Lidl een integraal onderdeel van de bedrijfsstrategie vormt.

Omzet Tesco neemt af vlak voor kerst

Tesco's omzet verslechtert nog steeds in de aanloop naar kerst. De grootste Britse supermarktketen had te lijden van concurrentie van Aldi en Lidl. De omzet daalde met 3,4% in de 12 weken tot 6 december wegens minder klantenverkeer, zo bleek uit informatie van Kantar Worldpanel. De resultaten van Tesco waren het slechtst in deze periode vergeleken met de rest van de supermarktsector, waarvan sectorbreed de omzet steeg met 0,1%.

Drie strategische spilpunten maken Walmart weer een goede investering

Greg Foran, de directeur van de Amerikaanse tak van Walmart, had gelijk toen hij onlangs tegen zijn ondergeschikten zei dat Walmart zich geconfronteerd ziet met historische uitdagingen. "Miljoenen werknemers en consumenten vertrouwen nu op ons om dit goed te zetten." Voor langetermijninvesteerders is "dit" de spil waar de strategie van de retailketen om draait. Klik hier om verder te lezen


Publicatiedatum: