Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Halfjaarcijfers Greenyard Foods

Univeg drijvende kracht Greenyard Foods

Greenyard Foods maakt vandaag de halfjaarcijfers bekend voor de eerste zes maanden, eindigend op 30 september 2015. Het bedrijf zag de omzet met 1,5 procent stijgen naar bijna 2 miljard euro. Univeg was met een groei van 1,4 procent de aanjager voor de groeiende omzet.

"De diversificatie van Greenyard Foods door de combinatie met Univeg en Peatinvest heeft het bedrijf versterkt in een uitdagende markt, die het Prepared segment ervaart," aldus CEO Marleen Vaesen in het persbericht. "De solide resultaten van zowel Fresh als Other zijn ondanks de integratie in de nieuwe groep uitzonderlijk en onderstrepen de kwaliteit van de business modellen en de enorme toewijding van de managementteams."

De samenvoeging van de drie bedrijven ligt op schema, aldus Greenyard Foods. De omzet steeg met 1,5 procent naar 1,9 miljard euro. REBITDA daalde met 14,9 procent naar 72,5 miljoen euro. Univeg (aangeduid met Fresh) en Peatinvest (Other) presteerden in lijn met vorig jaar. De daling komt dan ook vooral voor rekening van Prepared (Greenyard). Op de nettoschuld werd afgelost, die met 15,6 procent daalde naar 415,4 miljoen euro.

Univeg presteerde naar verwachting en wist ook het verlies van een grote klant (met een waarde van 300 miljoen euro omzet) op te vangen. De omzet binnen deze divisie kwam uit op 1,6 miljard euro (LFL). Daarmee is deze divisie goed voor 82,9 procent van de omzet. Op een like-for-like basis (LFL) steeg de omzet met 1,4 procent ten opzichte van het halfjaar een jaar eerder. De omzetgroei van 22,7 miljoen euro komt voort uit een groter vermarkt volume en hogere prijzen in bepaalde segmenten.

Prepared, de diepvriesdivisie, vertegenwoordigt 15,2 procent van de omzet met een waarde van 299,9 miljoen euro. De omzet in deze divisie steeg met 0,8 procent. Door de uitzonderlijk goede resultaten in de eerste helft van boekjaar 2014/2015 vallen de cijfers dit jaar lager uit.

Peatinvest presteerde beter dan verwacht en vertegenwoordigt 1,9 procent van de omzet. De verkopen stegen met 10,5 procent ten opzichte van vorig jaar.

Klik hier om de halfjaarcijfers te bekijken
.
Publicatiedatum: