Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Markt kiwi's ongewoon rustig

"De vraag naar kiwi's is momenteel behoudend tot rustig te noemen", zegt een fruitimporteur uit Zuid-Duitsland. "Het valt echter te verwachten dat de vraag vanuit in de klant in de laatste week voor kerst nog een keer aan zal trekken." De handel importeert zijn producten onder andere uit Griekenland. "Momenteel importeren we weer Hayward-kiwi's uit Griekse teelt", aldus een handelaar. "Met de kwaliteit zijn we zeer tevreden."



Griekenland is binnen Europa de op één na grootste kiwiproducent. Deskundigen verwachten dat de kiwiproductie dit jaar nog een keer zal toenemen. Er zou een totale oogst van 30.000 ton bereikt kunnen worden. De reden van de productiestijging is de komst van nieuwe plantages.

"De markt is momenteel ongebruikelijk rustig", legt de deskundige uit. "Een concrete reden hiervoor weet ik weliswaar niet, maar het zou aan het ongebruikelijk milde weer kunnen liggen." Nu wacht de handelaar op de feestdagen. "In de komende weken valt er echter weer te rekenen op het aantrekken van de markt.".

Italië is tegenwoordig de grootste kiwiconcurrent van Griekenland. Deskundigen prognosticeren voor seizoen 2015/16 een oogst van circa 495.505 ton Italiaanse kiwi's.
Publicatiedatum: