Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Frankrijk: Weinig vraag naar ananas

De vraag naar ananas in Frankrijk neemt meestal af tijdens de tweede helft van november en dit jaar is dan ook niet anders. De aanslagen in Parijs hebben de situatie echter nog meer verslechterd. De mensen durven nog steeds niet naar supermarkten of winkels, waardoor ananasimporteurs zoveel mogelijk producten verhandelen voordat de markt in elkaar stort.



"De goedkoopste ananas bedraagt vijf tot zes euro per doos," stelt Christophe Rodriguez van AZ France. "Het is beter om het fruit te verkopen voor 5 euro dan voor niets." Onlangs geïmporteerd fruit vraagt om prijzen van ongeveer 9 euro per doos (importprijs), maar Christophe heeft de prijzen zien stijgen tot 10 euro per doos.



"We verwachten dat de markt in januari beter wordt, maar we hopen het al beter te krijgen voor de kerst," stelt Rodriguez. "Als de vraag zich niet herstelt voor de kerst, dan kan dit een groot probleem voor importeurs zijn."



Voor meer informatie:
Christophe Rodriguez
AZ France
[email protected]
Publicatiedatum: