Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Eric Dierick, Beltran:

"Meer dan genoeg perziken op de markt"

Tholen - Het Zuid-Afrikaanse steenfruitseizoen is weer in volle gang bij importeur Beltran van Groep A. de Witte en sinds vorige week zijn er ook weer druiven aan het fruitassortiment toegevoegd. "Momenteel bieden we Black Gem uit de provincie Transvaal", vertelt Eric Dierick.



Goede vraag naar druiven
Van Black Gem heeft Beltran een klein programma met volumes van zo'n 2.000 colli per week. De meeste zijn al verkocht voordat ze aankomen. Volgende week maandag komen de laatste binnen. Na Kerst zakken de prijzen een beetje en komt er al zeevracht." De gevlogen druivenvolumes zijn elk jaar minimaal. "De logistieke kosten liggen natuurlijk hoog en het zijn enkel de speciaalzaken, die bereid zijn een meerprijs te betalen. Momenteel is de vraag goed en de prijzen liggen op een vergelijkbaar niveau met vorig jaar."



Perziken ieder jaar moeilijker
"Als het gaat om steenfruit, zijn er van perziken meer dan voldoende. Het volume is vergelijkbaar met vorig jaar, maar perziken worden ieder jaar moeilijker om te verhandelen. Als er niet voldoende verkocht wordt, komt er een overaanbod op de markten. Een deel van de Zuid-Afrikaanse telers hebben bomen met oudere rassen uitgetrokken om nieuwe pruimen variƫteiten te planten. Bij pruimen is er van kleine kalibers voldoende aanvoer. "Voor de grotere en mooie kalibers zoals AA en AAA zijn de prijzen meer dan correct, vanwege het tekort in aanvoer. Bij nectarines is de prijs wisselvallig. Voor de mooie dikke kalibers krijg je soms nog een correcte prijs en kleine kalibers zijn moeilijk te verkopen. Ik denk dat de Zuid-Afrikaanse exporteurs heel positief waren voor de start van het seizoen maar dat ze er nu al anders over zullen denken."



Voor meer informatie:
Eric Dierick
Group Achiel De Witte
Beltran NV
Werkhuizenkaai 112/154
Magazijn 14/15/16
1000 Brussel - Belgium
Tel : + 32 (0)2 216 45 39
Mob:+ 32 (0)476 96 97 45
Fax :+ 32 (0)2 245 70 43