Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

NZ: nieuw kersenras Lani

De Freshmax Group en Innovar hebben de introductie aangekondigd van hun nieuwe Lani-kers Lani is een een exclusieve, vroege kers, die momenteel voor het eerst geoogst wordt in Centraal Otago te Nieuw-Zeeland. Met de ondersteuning van teeltpartners Suncrest Orchards en Clyde Orchards is de kers in de afgelopen vijf jaar in ontwikkeling geweest. De kersvariëteit is het tweede commerciële intellectuele eigendom van de Freshmax Group sinds de succesvolle lancering van Starletta in 2013. 





De volumes van dit seizoen zullen klein zijn. Het merendeel van het geoogste fruit is bestemd voor de belangrijkste exportklanten van Freshmax in Azië, waar naar verwachting de vraag sterk zal zijn.

Lani is een robuuste, grote, vroege kers met een dieprode huid en een buitengewoon zoete eetkwaliteit. Freshmax verwacht dat de Lani de komende tien jaar de basis zal vormen voor zijn groeiende kersenexport vanuit Nieuw-Zeeland.

Innovar is Freshmax's IP & Innovation business unit en is verantwoordelijk voor de licenties van de volgende intellectuele eigendommen: Kanzi, Kiku, Mahana Red, Angélys , Modi, Sumo Citrus, Piqa Boo, Tango, Gold Nugget, Crimson Snow, Sunworld series, Starletta, Kiwiberry en Intense.

Voor meer informatie:

Carol McLean
FreshMax
Email: cmclean@freshmax.co.nz
www.freshmax.co.nz
Publicatiedatum: