Lidl opent nieuwe concept store
Lidl opende onlangs hun eerste nieuwe concept store met bredere gangpaden in een state-of-the-art energie-efficiënt gebouw. De bouw van de faciliteit in Banbridge, Co Down duurde vijf maanden. Lidl stelt dat de nieuwe winkel van bijna 9.000 vierkante meter een investering van miljoenen is. Lidl heeft 38 winkels in Noord-Ierland met in totaal 730 werknemers.

Kroger neemt voormalig topmanager Disney aan
Kroger heeft een nieuw lid toegevoegd aan de raad van bestuur. Anne Gates is de voorzitter van MGA Entertainment, een particuliere ontwikkelaar, fabrikant en verkoper van speelgoed en entertainmentproducten voor kinderen. Ze werd afgelopen donderdag verkozen tot de raad van bestuur. Voorheen werkte Gates tussen 1992 en 2002 hield bij de Walt Disney Co. als executive vice president, managing director en CFO voor Disney Consumer Products. Daarvoor werkte zij bij PepsiCo en Bear Stearns.

Walmart introduceert digitale betalingssysteem
Walmart Stores stelde afgelopen donderdag dat de retailer een eigen digitaal betalingssysteem introduceert in de vorm van een mobiele applicatie. De applicatie, begin deze maand beschikbaar in diverse winkels, wordt naar verwachting in de eerste helft van volgend jaar verder doorgevoerd. Hiermee positioneert Walmart zich als de enige Amerikaanse retailer.

Safeway negatief van invloed op 2e kwartaal van Sobeys
Sobeys meldde onlangs een reeks zwakke resultaten voor het 2e kwartaal, deels veroorzaakt door problemen bij de integratie van de Safeway Canada business. Empire Co zag de nettowinst met 41,4% dalen tot 45 miljoen euro. Echter, op aangepaste basis lag de daling rond een bescheiden 12,6%. De omzet groeide met 1,1% naar 4,01 miljard euro, terwijl de like-for-like omzet steeg met 0,9%. Sobeys stelde dat negatief wordt beinvloed door de economische tegenslag in West-Canada, maar geeft ook toe dat de retailer de integratie met Safeway heeft onderschat.

Lidl neemt voorschot op Amerikaanse uitbreiding in North Carolina
Lidl heeft plannen voor de overname van twee supermarktzones in North Carolina. De retailer wil zich versterken op de Amerikaanse markt en toonde interesse in de Triad- en Charlotte-zones voor zijn winkels in North Carolina.

AU: Gevecht tussen supermarkten en leveranciers duurt voort
De meeste leveranciers durven zich niet uit te spreken tegen retailers. Als een derde van jouw producten daar in de schappen ligt, is terughoudendheid gewenst. Maar voor één leverancier, die voor meer dan 125 miljoen euro omzet via de winkels van Woolworths, geldt dit blijkbaar niet toen Woolworths afgelopen december vroeg om speciale betalingen.

De leverancier stelde dat elk bedrijf een tijdsbestek krijgt om zijn betalingen te bevestigen en dat er anders 'consequenties' volgen, zoals de annulering van promoties en activiteiten of verwijdering van producten uit het assortiment.

Woolworths vroeg een aantal kleine en middelgrote leveranciers om 1,5% van hun jaaromzet in een enkele betaling op te hoesten. De retailer probeerde een gat van 45 miljoen euro in zijn opbrengsten voor de helft van december 2014 te dichten.

Bron: www.smh.com.au