Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Meer concurrentie Jordaanse fruitimport

Hoewel de resultaten van vorig jaar beter waren voor de Jordaanse importeur Amer A. Amro & Co, was de productie dit jaar ook goed dankzij het toegenomen aantal concurrenten, vertelt manager Abd El Rahman Amer Amro. Zijn bedrijf exporteert al dertig jaar citrus naar verschillende landen, maar beperkt zich sinds 2010 tot de import (na een korte periode tussen 2006 en 2010 waarin het nog steeds aardbeien exporteerde). De importproducten arriveren bij de eigen opslagfaciliteiten van het bedrijf, waarvandaan ze aan grote retailers en bedrijven in de cateringsector worden geleverd. De firma biedt op die manier een breed scala aan producten aan.Het belangrijkste product van Amer Amro is momenteel de appel, die het hele jaar door wordt aangeboden en voornamelijk uit Italië en de Verenigde Staten wordt geïmporteerd. De manager beschrijft de markt van Jordanië als conservatief. "Wij richten ons op een beperkt aantal rassen. Voor appelen importeren we bijvoorbeeld een paar rassen zoals de Granny Smith en Gala. Dit jaar importeerden we bijna 2.000 ton, vergeleken met 2.500 ton vorig jaar."

Andere producten die worden geïmporteerd, zijn citroenen, peren, ananas, kokosnoten en kiwi's. De activiteiten zijn vooral afhankelijk van het al dan niet verkrijgen van vergunningen van de overheid aangezien er geen import wordt toegestaan als er lokale productie is. De citrusimport zal dit jaar bijvoorbeeld niet worden toegestaan tot aan februari. Amer Amro laat weten dat de prijzen - hoewel ze nog steeds wachten op definitieve gegevens - "wat hoger zullen zijn dan vorig jaar".

Voor meer informatie:
Abd El Rahman Amer Amro, Amer Amro & Co.
Tel: 00962-641-20427
Mob: 00962-788-2666-66 / 00962-785-24666
Publicatiedatum: