Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Hoge prijzen voor Hass

Spanje: Fuerte avocado's al bijna op

Nog maar een maand na de start van de oogst, zijn er nog maar weinig Spaanse Fuerte avocado's in voorraad. "We zijn bijna helemaal uitverkocht, terwijl we volumes beschikbaar zouden moeten hebben tot eind januari. De weersomstandigheden belemmerden de bloei en de fruitzetting, zodat opbrengsten halveerden. Voor Hass vallen de volumes 20% lager uit," zegt Óscar Ramírez, manager van TropiCo Spain.

Onder deze omstandigheden zijn de prijzen gemiddeld hoger gebleven dan in eerdere seizoenen. "De prijs voor Fuerte avocado's bleef vanwege zijn kwaliteit hoger dan die van groene avocado's van andere herkomst,' vertelt Óscar. "Op dit moment houdt het grote volume Chileense avocado's de prijzen stabiel. Vanuit Israël en Marokko komt weinig aanbod. In de toekomst zal ook Marokko een land zijn om rekening mee te houden."Wat betreft de kwaliteit geeft Óscar toe dat de avocado's die vroeg geoogst werden dicht bij de 'dry matter grens' zaten, maar dat deze kwaliteit op dit moment uitstekend is. De kalibers zijn kleiner dan normaal. 

Tropico werd in 2012 opgericht en begon toen met het verkopen van binnenlandse mango's. Inmiddels heeft het bedrijf zijn assortiment uitgebreid met avocado's, kaki's en cherimoya's en is het begonnen met import vanuit het zuidelijk halfrond. 70% van de productie, die wordt verkocht onder het merk TROPICO, wordt geëxporteerd naar onder andere Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Scandinavië, Duitsland en Oost-Europa. De andere 30% blijft op de binnenlandse markt. 

Óscar merkt dat de populariteit van avocado's in Europa toeneemt. Een aantal jaar geleden werden er geen Hass avocado's verkocht in Duitsland, omdat hun donkere uiterlijk deed vermoeden dat de avocado's klef en zompig zouden zijn. "Inmiddels hebben consumenten ontdekt dat ze beter smaken dan de groene exemplaren en veranderde de markt aanzienlijk."

Ook de verbeteringen in de rijpheid van de avocado's dragen volgens Óscar in grote mate bij aan de toename van de consumptie. "We rijpen zowel geïmporteerde als onze eigen avocado's, zodat consumenten ze 'Ready to Eat' kan kopen," zegt hij. "We sluiten niet uit onze bestemmingen uit te breiden naar verder gelegen landen, maar voorlopig willen we meegroeien met onze consumenten in Europa."

"We hebben goede vooruitzichten voor dit seizoen. Tot eind april hebben we binnenlandse productie. Daarna beginnen we met importeren uit Peru."

Voor meer informatie:

Óscar Ramírez
TropiCo Spain (Exceltrop S.L.)
T: +34.951.237.967
M: +34.677.926.313
[email protected]
www.tropicospain.com

Publicatiedatum: