Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw mangoras

Het Australische mangobedrijf Seven Fields zal in 2016 twee nieuwe mangorassen lanceren: Lady Jane en Lady Grace, beide geteeld in de provincie Northern Territory door de bekende mangoteler Ken Rayner. Volgens de directeur van Seven Fields, Richard Byllaardt, zijn de mango's gekweekt als oplossing voor de problemen die met de teelt van het populaire ras Kensington Pride worden ervaren. "Ken teelt al meer dan dertig jaar mango's en was op zoek naar een mango, die net zo goed smaakt als Kensington Pride, maar die minder vatbaar is voor ziekten en die een langere houdbaarheid heeft", aldus Byllaardt. "Hij kweekte beide rassen twintig jaar geleden al, maar het heeft lang geduurd voordat Rayner op alle vlakken tevreden was."Lady Jane en Lady Grace lijken qua uiterlijk op elkaar en hebben een "natuurlijke rode blos". Anders dan de Kensington Pride en andere rassen zijn deze twee mango's niet gevoelig voor 'sap burn'. Ook hebben ze een langere houdbaarheid en een uitstekende smaak.

Byllaardt vertelt dat de eerste oogst van Lady Jane en Lady Grace van jonge bomen in Australiƫ komt. "Omdat het jonge bomen zijn, zal er in oktober 2016 een kleine oogst worden geplukt. De eerste grote oogst zal in oktober 2017 beschikbaar zijn." Momenteel wordt er op 40 acre Lady Jane geplant, maar in 2016 komt daar nog 10 acre bij samen met 50 acre aan Lady Grace.

Seven Fields en marketingpartner Biogold International zijn ook proeven met telers in Spanje en Zuid-Afrika gestart. De eerste overzeese plantingen worden naar verwachting eind 2016 gedaan. Seven Fields zit ook in het goedkeuringsproces om bomen te telen in de Verenigde Staten, Zuid-Amerika en Marokko. "Het plan is om de twee nieuwe rassen op strategische locaties te kunnen telen in zowel het noordelijk als zuidelijk halfrond, zodat we het hele jaar door aan onze klanten kunnen leveren", aldus Byllaardt.

Voor meer informatie:
Richard Byllaardt
Seven Fields
Tel: +61 3 5002 0502
E-mail: [email protected]
www.sevenfields.com.au
Publicatiedatum: