Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Grote tekorten wilde paddenstoelen

"Volgende week geen cantharellen onder de 30 euro"

Tholen - De prijzen van wilde bospaddenstoelen rijzen de pan uit vanwege tekorten in heel Europa. Volgens Luc Wolfs van Mushroom City, groothandelaar in paddenstoelen, wordt het hele seizoen al veel geld betaald voor de verschillende variƫteiten, maar momenteel is het extreem. "Volgende week kun je geen cantharellen meer onder de 30 euro krijgen", is zijn voorspelling.Extreem hoge prijzen

Hij vervolgt: "Deze week gaan prijzen al richting de 20-25 euro voor producten die normaal rond de 6/7 euro kosten. Het is voor de tijd van het jaar normaal dat de prijzen een beetje stijgen, maar niet zo extreem. Volgende week gaan ze nog verder omhoog en koop je zelfs geen cantharellen meer onder de 30 euro. Eekhoontjesbrood zalaan 37 tot 39 euro worden verkocht. De handel doet moeilijk over de prijs en ook in de horeca bestellen ze minder. Mensen krijgen dit seizoen kleinere porties wilde paddenstoelen op hun bord geserveerd of goedkoper geteelde alternatieven."

Lage aanvoer bospaddenstoelen
De aanvoer van wilde paddenstoelen is in heel Europa laag geweest. "Met name de cantharellen, maar er is ook minder van trompette de la mort, de hoorn van overvloed. Eigenlijk betreft het alle wilde champignons. "Uit Polen kwam helemaal niets en uit Litouwen ook maar 20-30% van de normale aanvoer. Op dit moment zijn er tekorten in Spanje en Portugal. Daar heeft het al drie maanden niet geregend."

Productie exoten gestegen
Mushroom City verkoopt momenteel met name exoten en bospaddenstoelen. Luc: "Het is een moeilijk jaar geweest tot nu toe. De aanvoer lag laag en de prijzen hoog." Doordat er minder wilde paddenstoelen zijn, is de verkoop van exoten wel gestegen. "Ook de vraag en prijzen naar deze producten zijn goed. Je merkt dat klanten door de hoge prijzen alternatieven zoeken. Als de bospaddenstoelen te duur worden, nemen sommigen genoegen met oesterzwammen, shiitake of kastanjechampignons."

Voor meer informatie:
Luc Wolfs
Mushroom City bvba
Rijsbergstraat 20
3390 Tielt-Winge
T: + 32 (0) 16 640639
F: + 32 (0) 16 640628
mushroomcitymail@gmail.com