Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Coalitie past tarieven NVWA niet aan

Het kabinet wil de tarieven van de NVWA voor 2016 niet bevriezen of naar beneden bijstellen. Dat bleek vorige week donderdag in een debat over de inspectiedienst. Eerder hadden de coalitiepartijen zelf opgeroepen de tarieven te bevriezen en vroeg de oppositie zelfs om een 'broodnodige verlaging van de torenhoge inspectietarieven'. Volgens EVO is het teleurstellend dat het kabinet die zorg dit jaar niet door vertaalt in actie.

Efficiencyverbeteringen
Het kabinet stelt eerst te willen bezien of er nog efficiencyverbeteringen kunnen worden doorgevoerd die de kostprijs van het werk van de NVWA verlagen. Onderzoek moet in het eerste kwartaal van 2016 duidelijkheid bieden of dat ook echt kan. Als dat duidelijk is, kan mogelijk ook worden gekeken naar de prijzen die de inspectiedienst in rekening brengt. Het kabinet voert dus de motie van de eigen fracties om de tarieven te bevriezen, niet uit.

Toetsen
Lichtpuntje in het debat was een toezegging van staatssecretaris Van Dam van Economische Zaken aan CDA-Kamerlid Jaco Geurts dat het kabinet de tarieven wel gaat toetsen op kostprijsniveau. Van Dam beloofde hoogte van de NVWA-tarieven langs deze meetlat te leggen.

De verwachting is dat daaruit zal blijken dat er een hogere prijs wordt gevraagd voor de inspectiediensten dan de kostprijs rechtvaardigt. Nu de tarieven voor de NVWA wederom stijgen, stelt EVO dat de kwaliteit van de NVWA sterk kan verbeteren.

Bron: EVO
Publicatiedatum: