Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Investeerders argwanend door plotseling ontslag minister van Financiën

Zorgen over financiële stabiliteit Zuid-Afrika

Het onverwachte ontslag van de minister van Financiƫn van Zuid-Afrika vorige week heeft tot veel zorgen geleid over de financiƫle stabiliteit van het land. Onder andere de beurs nam een duikvlucht. Ongeveer tien miljard euro aan kapitaal werd weggevaagd. Het hoofd van de aandelenmarkt in Johannesburg vreest dat de stabiliteit van de economie van Zuid-Afrika op de langere termijn in gevaar kan komen door de onrust.

President Jacob Zuma verwijderde de minister vorige week woensdag onverwacht van zijn post. Daardoor raakten investeerders in Zuid-Afrika argwanend.

De economie van het Afrikaanse land draait momenteel niet goed en bovendien is de kredietwaardigheid van Zuid-Afrika in het geding. De rand, de Zuid-Afrikaanse munteenheid, zakte hierop naar het laagste niveau ooit. Zuma probeerde vrijdag de markten gerust te stellen door te zeggen dat het land een verstandig fiscaal beleid zal blijven voeren.

Bron: Nu.nl
Publicatiedatum: