Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rungis groothandelsmarkt tekent contract om Rusland te helpen

Rungis, de groothandelsmarkt die AGF levert aan de regio Parijs, heeft een contract getekend voor haar eerste uitbreiding buiten Frankrijk. Rungis zal haar expertise en merk beschikbaar maken voor haar toekomstige equivalent in Moskou.

Het contract is getekend door Stéphane Layani, directeur van Semmaris, en Andreï Kostine, algemeen directeur van de Russische staatsbank VTB. De Russische vicepremier, Arkadi Dvorkovitsj, en minister van Landbouw Alexander Tkachev, waren ook aanwezig.

Het "technisch assistentie"-contract vertegenwoordigt $28 miljoen verspreid over 15 jaar voor Semmaris. Het bedrijf zal niet in enige fondsen investeren, maar zijn expertise (haalbaarheid, bouw en exploitatie) beschikbaar maken en het maakt het mogelijk om hun merk 'Rungis Market International' te gebruiken voor het Russische project.

Dit is het eerste buitenlandse contract van zijn soort voor Rungis, 's werelds grootste groothandelaar. Ze hopen binnenkort een vergelijkbare overeenkomst te tekenen met Dubai.

Het totale oppervlak van het project in Rusland zal 300 hectare beslaan, meer dan het oppervlak van Rungis. De bouw zal ten zuiden van Moskou plaatsvinden in Domodedovo en is gepland tussen 2016-2018 met een investering van €800 miljoen.

Dit contract is getekend ondanks het Russische embargo op Franse voedselproducten (een reactie op westerse sancties in verband met de crisis in Oekraïne). Het embargo heeft invloed gehad op producenten bij Rungis, aangezien de markt 10% van haar omzet behaalt door export.

Bron: lexpansion.lexpress.fr
Publicatiedatum: