Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Export met 50% gestegen dit seizoen"

India: Veel vraag naar granaatappelen in Midden-Oosten

De hevige regens, die het zuiden van India onlangs teisterden, bleven grotendeels beperkt tot de regio Chennai, waar zij enorme verwoestingen aanrichtten. Met name bananen en lokale gewassen hebben hier schade van ondervonden. De granaatappelteeltgebieden in het westelijke gelegen Maharashtra hebben geen last gehad van de overvloedige regenval en de oogst is hier in volle gang.


Het granaatappelseizoen begint op stoom te komen en INI Farms, gespecialiseerd in ready-to-eat granaatappelpitten, granaatappelen en bananen, is druk met het verpakken van producten voor de export naar Europa en het Midden-Oosten. De eerste granaatappelen zullen Europa naar verwachting nog voor het nieuwe jaar bereiken.

"Het Midden-Oosten is inmiddels een vertrouwde afzetmarkt voor ons," legt Kalpesh Khivasara uit. "De vraag vanuit dit gebied is aanzienlijk gestegen de laatste paar jaar. Dit seizoen zullen we zo'n 50% meer exporteren naar deze markt."

Kalpesh geeft aan dat zowel vanuit Europa als het Midden-Oosten de vraag naar granaatappelpitten toeneemt.Afgelopen jaar bracht INI Farms een nieuwe verpakking ready-to-eat granaatappelpitten op de markt, die inmiddels al geƫxporteerd is naar Europa, het Midden-Oosten en bestemmingen in Zuid-Oost Aziƫ. De granaatappelpitten zijn verkrijgbaar in een verpakking van 90 of 100 gram. De verpakking bevat bovendien een lepel zodat de inhoud meteen gegeten kan worden.
 
INI Farms verkoopt granaatappelen, granaatappelpitten en bananen onder de merknaam Kimaye.INI Farms beschikt over een granaatappelareaal van 320 hectare, waarvan het grootste gedeelte nieuwe aanplant van de laatste jaren is. Een aantal boomgaarden is nu nog niet in volledige productie dus de volumes zullen alleen maar toenemen de komende jaren. De vraag naar Indiase granaatappelen is momenteel groot aangezien India het enige land is dat vanaf de maand december nog granaatappelen produceert.
Voor meer informatie:
Kalpesh Khivasara
InI Farms Private Limited
Tel: +91 22 42600700
Email: kalpesh.khivasara@inifarms.com
www.inifarms.com

Publicatiedatum: