Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zuid-Afrikaans druivenseizoen goed van start

Het Zuid-Afrikaanse druivenseizoen is van start gegaan met een totaal kwalitatief gewas en gunstige weersomstandigheden in alle regio's, aldus SATGI (zie tabel).Noordelijke provincies
De volumes zullen naar verwachting hoger dan seizoen 2014/2015 zijn. De hagel en regen van week 47 heeft geen significante impact op de productie. Het blijft warm in de regio.

Oranjerivier
De vroege rassen zijn lichter dan verwacht, hetzelfde geldt voor de rassen van het middenseizoen. De late rassen hebben hetzelfde gewicht als vorig seizoen, waardoor de raming voor deze regio marginaal lager zal liggen dan de regionale begroting (zie tabel).

Olifantenrivier
De ontwikkeling van kleur en kwaliteit is nog steeds erg goed, maar er zijn tekenen 'sunburn' op de Redglobe. De oogstraming van 4,1 miljoen (4,5 kg) dozen is nog steeds van toepassing. Momenteel wordt de regio getroffen door watertekorten; een quotum van 40% is opgelegd. Echter, het wijst erop dat deze beperkingen niet van invloed zijn op de oogst 2015/2016, maar mogelijk wel op de oogst van 2016/2017.

Bergrivier
Hoewel de volumes hoog lijken, is er bezorgdheid over het gewicht van de druiven, vooral voor de vroege rassen. Het warme weer in week 48, variërend tussen 35 °C en 40 °C, heeft de gewassen onder druk gezet.

Hexrivier
De regio is momenteel druk bezig met de voorbereidingen voor de oogstperiode en de verwachtingen, wat betreft volume, zijn nog steeds in bereik. De weersomstandigheden zijn zeer gunstig.

Voor meer informatie:
Rhomona Gounden
SATGI
Tel: +27 21 863 0366
Email: rhomona@satgi.co.za
www.satgi.com
Skype: rhomonagounden

Publicatiedatum: