Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

New York: Hunts Point Wholse Market bedient 22 miljoen mensen

Op 3 december nam FreshPlaza deel aan een tour naar Hunts Point Terminal Market, de grootste groothandelsmarkt voor versproducten ter wereld. Deze bevindt zich in de Bronx te New York op 46 hectare dat in het bezit is van de gemeente van New York. De groothandelsmarkt bevindt zich op zijn huidige locatie sinds 1967 toen deze was verhuisd van Tribeca naar het Meatpacking District in Manhattan. Toendertijd verhuisden 125 bedrijven naar de Bronx en vandaag de dag zijn er nog maar 35 van over door consolidatie. Op deze locatie zijn er nog 7 jaren over op de lease.

De belangrijkste klanten van Hunts Point Terminal Market zijn onafhankelijke retailers en foodservice-bedrijven, waaronder familiebedrijven, duurdere restaurants en restaurantleveranciers. "We leunen behoorlijk op deze doelgroep," zegt Matthew D'Arrigo van D'Arrigo Brothers New York. "Onze belangrijkste concurrenten zijn onder andere grote foodservicebedrijven en voedingsmiddelenretailers, die hun eigen distributiesystemen hebben en direct van telers kopen."

Klik hier voor de fotoreportage.$2,4 miljard aan jaaromzet
Hunts Point bedient de grootste etnisch diverse regio in de wereld met een geschatte bevolking van 22 miljoen. "Binnen een straal van 80 kilometer voeden wij 9% van de Amerikaanse bevolking," zegt Myra Gordon van Hunts Point Terminal Market. De markt ontvangt zijn AGF van 49 Amerikaanse staten en 55 andere landen. Elk jaar worden in totaal 210 miljoen ladingen groenten en fruit onder handen genomen en de markt genereert een jaaromzet van $2,4 miljard (€2,19 miljard). Het bedrijf heeft 10.000 werknemers in dienst.

Klik hier voor de fotoreportage.

Hoge vraag naar speciale AGF in omgeving van New York
D'Arrigo zegt dat elke groothandelsmarkt in het land anders is. "Er is een enorme Aziatische invloed in de markt Los Angeles die wij niet hebben en wij hebben invloed van Europa en de Caraïben die de markt van Los Angeles niet echt heeft." New York heeft een verfijnde eetpopulatie en vier gespecialiseerde locaties spelen een rol in het tegemoet komen aan de vraag van de consument naar speciale versproducten: Coosemans New York, Fierman's Produce Exchange, D'Arrigo New York en S. Katzman Produce.

Vereiste kapitaaluitgaves
Het terrein lijkt omgeven door een metalen hek met prikkeldraad meer op een gevangenis dan een versmarkt die $2,4 miljard omzet genereert. "De markt heeft hard een renovatie nodig," zegt Joel Fierman van Fierman's Produce Exchange. "We moeten kapitaaluitgaves doen om onszelf meer gebruiksvriendelijk te maken en om te beantwoorden aan de huidige wetgeving." Is het nog de moeite waard om te investeren als er onbekend is wat er gaat gebeuren als de lease over zeven jaar afloopt?

Klik hier voor de fotoreportage.