Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Papierloos certificeren wordt de norm voor export naar China

Gefaseerd zullen de Nederlandse conventionele papieren certificaten worden vervangen door digitale berichten en elektronisch berichtenverkeer. Op 18 en 19 november 2015 hebben EZ en NVWA in het kader van de samenwerking met AQSIQ (de NVWA van China) over elektronisch certificeren afspraken gemaakt:
• Alle Nederlandse conventionele papieren certificaten worden gefaseerd vervangen door digitale berichten en elektronisch berichtenverkeer (papierloos certificeren). Na de positieve ervaringen in 2015 met papierloze exportcertificering voor de Nederlandse zuivel naar China, zal de vleessector de eerstvolgende zijn die niet langer papieren exportcertificaten nodig heeft.
• Vanaf 1 december zullen NVWA en AQSIQ starten met de digitale gegevensuitwisseling van Nederlandse fytosanitaire certificaten, behalve voor bloembollen. Deze sector volgt zodra alle certificaten in Nederland digitaal beschikbaar zijn.
• Tot slot heeft AQSIQ toegezegd dat NVWA dit jaar nog digitaal de beschikking krijgt over de Chinese exportcertificaat- gegevens ten behoeve van de importcontroles in Nederland.

De afspraken over veterinaire en fytosanitaire papierloze certificering worden vastgelegd in een Memorandum of Understanding te ondertekenen op de eerstvolgende high-level meeting met China.

Over Agroberichten Buitenland
Het netwerk van Landbouwraden ondersteunt Nederlandse bedrijven in de agrarische sector bij hun internationale ambities. Het Landbouwradennetwerk bedient de Nederlandse agribusiness in 74 landen. De kantoren zijn veelal gevestigd in Nederlandse ambassades en consulaten in regio's die kansen bieden voor Nederlandse agrarische bedrijven. Ook zijn ze aanwezig in regio's met belangrijke internationale organisaties (zoals FAO, OESO, EU en WTO). De Landbouwraden, die worden bijgestaan door lokale experts, hebben uitstekende regionale netwerken en goede contacten met de lokale overheid. Zij staan klaar voor agrobedrijven in alle schakels van de keten en kunnen ondersteuning bieden bij o.a. de opstart van agroprojecten, het vinden van marktinformatie, hulp bij handelsbelemmeringen en informatie over wet- en regelgeving.

Bron: Agrberichten Buitenland

Publicatiedatum: