Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Hebei Chapion Foodstuff: "Sinds de zomer minder export naar EU"

China: Productie Nashi peren breidt uit

Hebei Champion Foodstuff exporteert Nashi peren naar de EU, VS, Canada, het Midden-Oosten en Zuid-Oost Azië. Directeur John Zhang vertelt dat hoewel de productie dit seizoen met ruim 20% toegenomen is ten opzichte van vorig seizoen, de prijzen gedaald zijn. De dalende Chinese economie heeft een verminderde vraag tot gevolg, terwijl er grote volumes fruit op de markt komen. De provincie Hebei, de grootste leverancier van Nashi peren, zag de verkoop met 40% dalen. De prijzen daalden van €12,80 naar €8,50 per doos van 18 kilo. De export nam met 40% af, waarschijnlijk als gevolg van ongunstige valutakoersen. 



Nederland en België werken aan de introductie van de Conference peer in China en die inspanningen werpen geleidelijk aan hun vruchten af. Traditionele Europese perenrassen, zoals Bartlett, Conference en Comice verschillen nogal van Aziatische rassen. Nashi peren hebben een knapperige 'bite' en kunnen evenals appelen meteen na de oogst geconsumeerd worden. De peren kunnen zes maanden opgeslagen worden. Europese peren daarentegen dienen na opslag een week te rijpen zodat ze sappig genoeg zijn om gegeten te kunnen worden.



Nashi peren worden in de Noordelijke provincies van China geteeld. De meest voorkomende variëteiten zijn de Su, Crown, Fengshui, Ya, Shinko, Yuanghuang en Fragnance. Het oogstseizoen loopt van juli tot oktober.


Voor meer infromatie:

John Zhang
Hebei Champion Foodstuff
http://www.champion-foods.com/
Phone: 0086 138331038850086 13833103885 (John Zhang)
E-mail: [email protected]
You'll need Skype CreditFree via Skype
Publicatiedatum: