Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Vers Select biedt mega assortiment minigroenten

"Chefs maken borden kleurrijk met mini-regenboogbospeen"

Tholen - De feestdagen komen er weer aan, de tijd voor prachtig gegarneerde borden. Voor een mooie presentatie maken diverse restaurants gebruik van minigroenten. "Deze worden het hele jaar door gebruikt, maar tegen kerst lopen ze nog beter", vertelt Willeke Mourits van Vers Select. "Ons assortiment minigroenten is mega. Sinds kort hebben we er gekleurde mini-regenboogbospeen bij en hier wordt erg enthousiast op gereageerd door onze klanten. Chefs kunnen het bord hierdoor kleurrijk opmaken."



Stilte voor de storm
De minigroenten koopt Vers Select in bij importeurs en zelf bezoeken ze ook regelmatig de groothandelsmarkt Rungis in Parijs om de nieuwste producten te selecteren. In het minigroenten-assortiment zitten bijvoorbeeld mini-bietjes, miniboerenkool, mini-champignons, mini-courgettes, mini-king boleet, mini-paprika, mini-prei, te veel om op te noemen. Willeke: "Momenteel zijn veel restaurants bezig met de voorbereidingen op het kerstmenu. Deze week is het nog erg rustig, maar dat is stilte voor de storm. Iedereen wil zo vers mogelijk inkopen, maar we krijgen nu al wel een beetje door wat klanten bij kerst in huis willen hebben. We merken dat er vraag is naar de wat luxere producten, afhankelijk van het restaurant."



Minibietjes lopen goed
"Van de mini's lopen de bietjes erg goed, zowel rood, geel als chiogia. Chefs vinden mini's heel handig om te gebruiken. Door het formaat ligt het bord niet meteen helemaal vol. Naast minigroenten lopen ook de cressen goed. Daarnaast is er een goede vraag naar de zogenoemde 'vergeten groenten'. Die vraag is bijna niet bij te houden." Vers Select maakt er een sport van om telkens met nieuwe producten te komen. "We bezoeken wekelijks Rungis en houden nauw contact met onze importeurs. Zodra er iets innovatiefs is in groenten zijn we blij. Zo kunnen we onze restaurants en chefs blijven inspireren en helpen inkopen."



Voor meer informatie:
Willeke Mourits
Vers Select
Aston Martinlaan 37
3261 NB Oud-Beijerland
Tel: 0186 669 224
Fax: 0186 669 225
info@versselect.nl
www.versselect.nl