Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Appelras Cosmic Crips slaagt voor elke test

Het nieuwe appelras van Washington State University, de Cosmic Crisp (WA 38), slaagt voor elke test met vlag en wimpel. Dit in tegenstelling tot de Honeycrisp, die al een reeks van bekende mankementen toonde.

Dr. Ines Hanrahan, projectmanager van de Washington Tree Fruit Research Commission, vertelde de telers dat het appelras tot nu toe werkelijk geen zwakke plekken kent. Hanrahan presenteerde de resultaten van studies van vorig jaar op boomgaarden in Prosser en Quincy, waar het ras wordt geëvalueerd.

Elke boomgaard was verdeeld in drie secties die met tussenpozen van een week werden geoogst. Binnen elke secties was er een strip geplukt. Het doel was om te zien of alle appelen in één keer geoogst kunnen worden en wat daarvoor de beste timing zou zijn. De appelen worden goed gehouden in de opslag (voor 4 of 6 tot 8 maanden), zo meldde Hanrahan.

Lees meer op goodfruit.com.
Publicatiedatum: