Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Pol Dendauw, Calsa:

"Beter preiseizoen dan vorig jaar"

Tholen - De preimarkt verloopt momenteel redelijk. "Er is wat vraag, maar het mag allemaal geen geld kosten", vat Pol Dendauw van Calsa de markt samen. "De klokprijs ligt momenteel rond de 32 cent en voor producenten is dat niet heel hoog. "Van begin oktober tot half november hebben telers goede prijzen ontvangen, maar momenteel is dat weer teruggezakt."

Oktober hoge prijzen
"Over het algemeen is dit preiseizoen beter dan vorig jaar", vindt Pol. "De prijzen waren vanaf oktober gemiddeld 45 à 50 cent, vanwege minder productie, ook bij de buurlanden. Momenteel zijn de prijzen redelijk en de rendementen per hectare zijn goed. Telers zullen misschien geen geld verliezen, maar ze houden er ook niet veel aan over, denk ik."De preivolumes nemen toe. "Door de regen die we hebben gehad is het overal flink gegroeid. Daarnaast hebben de zachte temperaturen geen goede invloed op de consumptie. Toch verwacht ik dat de prijs de eerstkomende weken stabiel blijft." Calsa exporteert naar diverse landen. "Er gaat momenteel zowat overal iets naartoe, behalve naar Duitsland. Het land was tot nu toe zelfvoorzienend, maar het volume neemt daar af. Naar kerst toe zal er weinig veranderen, warenhuizen doen vaak geen reclames met prei rond die tijd. De vraag zal later weer op gang komen. Ik verwacht in het begin van het nieuwe jaar."

Voor meer informatie:
Pol Dendauw
Calsa NV
Roeselaarsestraat 9b
8850 Ardooie
Tel: +32 51 74 73 74
Fax: +32 51 74 69 36
www.calsa.be