Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Hein Wolff: "Een hoop werk te doen, maar van paniek geen sprake"

Alle hens aan dek bij Nautilus Organic na voorlopige GMO-schorsing

Tholen - Nautilus Organic is opgeschud door RVO. De organisatie, die met de nieuwe directeur Hein Wolff een nieuwe koers heeft ingezet, wordt toch nog ingehaald door het verleden. De coöperatie is het afgelopen half jaar, tegelijk met enkele andere organisaties, grondig gecontroleerd door RVO en NVWA en heeft de vragen niet naar tevredenheid kunnen beantwoorden. RVO heeft daarom laten weten dat Nautilus voorlopig geschorst is. De schorsing blijft van kracht totdat de coöperatie alle informatie volledig en naar tevredenheid heeft aangeleverd bij RVO.
 
"We kunnen niet anders dan deze waarschuwing uiterst serieus nemen. Ik betreur de gang van zaken zeer. Zeker nu we sinds mijn aanstelling in augustus 2015 als coöperatie aan het ontwikkelen zijn", vertelt Hein. Hij gaat niet op de inhoud van de schorsing in. "Je merkt dat RVO bij alle producentenorganisaties strenger aan het controleren is. We hebben een pakket met vragen moeten beantwoorden. Daar hebben we binnen de bepaalde tijd aan voldaan, maar de antwoorden waren voor RVO niet voldoende, waardoor de waarschuwing van de eerste fase is overgegaan in een schorsing. Daar moeten we snel op reageren. Er is een hoop werk te doen, maar van paniek is geen sprake. Er is gelukkig geen acuut gevaar dat de organisatie omvalt, want daarvoor hebben we genoeg draagkracht."

"We hebben er vanuit bestuur en directie voor gekozen dit open en eerlijk met de markt te delen en zullen ook een aantal vragen bij onze afnemers neerleggen. De door ons ontwikkelde plannen zullen versneld doorgezet worden", vertelt Hein. "Direct gevolg van de schorsing is dat de uitbetaling van de subsidiegelden is opgeschort. GMO-gelden zijn een wezenlijk onderdeel van de geldstromen binnen onze producentenorganisaties en die komen nu stil te staan. "

Het bestuur van Nautilus zet alle zeilen bij om de schorsing op korte termijn ongedaan te maken. Er wordt een extra medewerker gezocht die kan ondersteunen bij de coördinatie van GMO zaken en er worden werkgroepen in het leven geroepen om de ontwikkelingen op GMO gebied nauwkeurig te kunnen monitoren. De eenheid die we voelen als leden van een coöperatie is na een periode met wisselende resultaten sterk aan het groeien. We werken hard aan het opruimen van de gevolgen van deze schorsing, maar gaan tegelijkertijd op volle kracht door met het opbouwen van een sterke coöperatie die klaar is voor de markt van de komende tien jaar."