Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
samenwerking foodcareplus en Locus Traxx

LiteTraxx: nieuw internationaal logistiek monitoringssysteem

Foodcareplus kondigt een all-in-one internationale monitoring service aan voor de voedingsindustrie in samenwerking met Locus Traxx Worldwikde. Het combineren van de monitoring technologie van Locus Traxx en de expertise in de scheepvaart, behandeling en en distributie van perishabes door foodcareplus. De nieuwe service krijgt de naam LiteTraxx, een geïntegreerd 'shipping-platvorm'.Foodcareplus is gespecialiseerd in intercontinentaal transport en distributie van perishables, met wereldwijde expertise in reefershipping. Locus Traxx Worldwide biedt realtime monitoring op het gebied van temperatuur, locatie en veiligheid. De combinatie van de mogelijkheden van beide partijen zorgen voor een nieuw platvorm genaamd LiteTraxx. Zo hebben perishable-verladers een grotere zichtbaarheid in de keten.

Data verzameld
De meeste niet-realtime monitoring oplossingen die beschikbaar zijn in de markt worden apart van het scheepvaart proces gemanaged. Lite Trax zorgt ervoor dat alle data wordt verzameld en wordt weergegeven. "Klanten kunnen op elk moment de gegevens van de zending controleren", vertelt Steve Alaerts, directeur marketing en sales bij foodcareplus. "We verwachten dat LiteTraxx zal worden geactiveerd in meer dan 25.000 van onze zendingen in de komende vijf jaar."


Een groot voordeel van LiteTraxx is dat er geen menselijke handelingen aan te pas komen om de informatie tussen de apparatuur en het platvorm te verzenden. "Volgens veel van onze klanten en uit verhalen blijkt dat ontvangers vaak de informatie over de data niet kan downloaden", vertelt Ben Van Wolput, Global Customer Service Manager bij foodcareplus. "Dit leidt tot inconsistentie in de gegevens die nodig zijn om belangrijke beslissingen te namen tijdens de supply chain."

Risico's

Met hun ervaring in de logistieke sector en het vervoer van perishables, kent foodcareplus de temperatuur-risico's die verbonden zijn aan geconditioneerd vervoer. Met het gebruik van speciale procedures en controles in de havens zoeken ze containers op waarbij de temperatuurafwijkingen te groot zijn geweest. Deze informatie wordt gerapporteerd voordat containers zijn gelost."

LiteTraxx is momenteel al geïntegreerd voor alle bestemmingen met uitzonderingen van bepaalde gebieden waar beperkte verbinding is voor mobieltjes. Beide bedrijven verheugen zich op de samenwerking.

Voor meer informatie:
Steve Alaerts
foodcareplus
Tel: +32 (0)3 242 91 54
Email: s.alaerts@foodcareplus.com
www.foodcareplus.com

Jan-Willem Schrijver
Locus Traxx Worldwide Europe
Tel: +32 (0)3 218 21 60
Email: jan-willem.schrijver@locustraxx.com
Publicatiedatum: