Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Appeloogst Washington bereikt historische volumes

Onlangs werd de appelproductie van Washington in 2015 gepubliceerd. Jon DeVaney, voorzitter van de Washington Tree Fruit Association vertelt dat telers dit jaar 118.5 miljoen dozen appelen oogstten, waarmee de oogst van 2015 de op twee na grootste ooit is. De productie is met 15% verminderd ten opzichte van de recordoogst van vorig jaar, toen het totale volume maar liefst 140 dozen bedroeg.

Vanaf 1 december is al zo´n 25% van de productie verscheept, wat meer is dan gebruikelijk in deze periode. Ook de prijzen waren begin december hoger dan vorig jaar. In tegenstelling tot vorig jaar, vertonen de prijzen dit jaar een stijgende lijn. Begin 2014 daalde de appelprijs als gevolg van langzaamaanacties in de Puget Sound haven.

Het seizoen ging moeizaam van start
De vroege oogst, van met name Red Delicious appelen, in 2015 overlapte met de opslag van de oogst 2014, waardoor in september en oktober, de prijzen daalden.

De sector distribueerde 6,7% van de oogst van 2014 na 1 september dit jaar, vergeleken met 8% van de recordoogst van 2012, dat na 1 september 2013 afgezet werd. Telers zijn enigszins ongerust over de opslagfaciliteiten vanwege watertekort en de zeer hoge temperaturen in de zomermaanden.

Klik hier om het decemberrapport www.goodfruit.com te lezen
Publicatiedatum: