Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
CEO Carrefour: Aanslagen in Parijs niet van invloed op omzet

Metro zoekt overnamekandidaten

Metro van Duitsland op zoek naar kleinere overnames
De Duitse retailgroep Metro is op zoek naar geschikte kleine en middelgrote overnames om geld te investeren, stelde CEO Olaf Koch afgelopen donderdag. Europa's vierde grootste retailer bezit ongeveer 2 miljard euro in cash en andere beschikbare financiële middelen uit de verkoop van de Kaufhof-winkels en de cash-and-carry business in Vietnam. De retailer gaf al eerder aan deze middelen te gebruiken voor internationale overnames. (Reuters)

Costco ziet omzet in november stijgen
Costco's omzet steeg in november 3% ten opzichte van dezelfde periode van vorig jaar met een netto-omzet van in totaal 8,96 miljard euro voor de vier weken eindigend op november 29. De 12 weken van het 1e kwartaal, eindigend op 22 november, noteerde Costco een omzet van 24,64 miljard euro; een stijging van 1% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Voor de 13 weken eindigend op 29 november zag de retailer een netto-omzet van 27,01 miljard euro; 2% meer dan in dezelfde periode vorig jaar. (drugstorenews.com)

Fresh & More opent supermarkten in Dubai
Fresh & More, een supermarktketen met 14 vestigingen in verschillende delen van de Verenigde Arabische Emiraten, zal vijf nieuwe supermarkten in Sharjah en twee vestigingen in Dubai openen als onderdeel van de lokale, regionale en internationale expansieplannen. (emirates247.com)

Krogers winst stijgt
Kroger meldde een driemaandelijkse winst, beter dan verwacht, door de kosten te verlagen en een groei van de vergelijkbare omzet. De omzet in het 3e kwartaal, exclusief brandstof, steeg met 5,4%. Hiermee verslaat de retailer de gemiddelde schatting van 4,5% van analisten, aldus onderzoeksbureau Consensus Metrix. De nettowinst steeg 18,2% tot 396 miljoen euro. Kroger heeft kleinere rivalen met Harris Teeter Supermarkets Inc en Roundy's Inc waardoor de retailer kon groeien en uitbreiden naar nieuwe markten. Ook introduceerde Kroger een biologische productlijn met het "Simple Truth"-merk. "Kroger's merchandising is zeer sterk in biologische producten," zo stelde Pivotal Research Group analist, Ajay Jain. (Reuters)Selex opent 69 nieuwe winkels in Italië
Selex presenteerde onlangs plannen om in 2016 69 nieuwe winkels te openen: in totaal 89.000 m2 winkelruimte. Bovendien zullen 55 bestaande winkels worden gerenoveerd, als onderdeel van een totale investering van 152 miljoen euro. Selex, die een marktaandeel van 11,3% heeft, presteert ver boven het marktgemiddelde, met een groei van 1,9% in de periode van januari tot oktober van dit jaar, in vergelijking met de gemiddelde stijging van 1,9% voor hypermarkten en supermarkten in Italië. (esmmagazine.com)

CEO Carrefour: Aanslagen in Parijs niet van invloed op omzet
De omzet van Carrefour was vorige maand "goed" ondanks de aanslagen in Parijs, tegen het einde van het jaar is alles "zoals het hoort", aldus CEO Georges Plassat afgelopen donderdag. De eerste drie dagen na de aanslagen werd de retailmarkt geraakt, maar gemakswinkels en supermarkten bleken veerkrachtig te zijn. (Reuters)

Tesco's personeel wacht tot na de kerst
De vakbond Unite heeft bevestigd dat de stemming voor stakingsactie door Tesco's personeel (distributiecentrum) is uitgesteld. De vakbondsleden overwegen een herziening van het aanbod. Dit betekent dat er geen staking voor de kerst zal zijn. De stemming werd georganiseerd nadat de vakbond Unite Tesco op de vingers tikte voor een 'belachelijke' loonsverhoging van 0% dit jaar en 1,5% in 2016. (logisticsmanager.com)

ICA Gruppen groeit langzaam in 2e en 3e kwartaal
De Zweedse retailgroep ICA Gruppen groeit in het 2e en 3e kwartaal langzamer dan het marktgemiddelde. Op basis van de gegevens van Retail Sales Index van onderzoeksbureau HUI, die wordt gebruikt door ICA Gruppen om de prestaties van ICA-winkels ten opzichte van de markt in het algemeen te beoordelen, is de vertraging te wijten aan het feit dat HUI zijn groeipercentage heeft aangepast. (esmmagazine.com)

Costa Rica's AutoMercado breidt uit met 18 nieuwe winkels
AutoMercado heeft plannen om tussen 2016 en 2024 67 miljoen euro te investeren voor de opening van 18 nieuwe winkels, zo vertelde Guillermo Alonso afgelopen week. De retailer wil gemiddeld twee nieuwe vestigingen per jaar openen. (insidecostarica.com)

One Stop's winst gehalveerd, ondanks de omzetgroei
One Stop's omzet groeide met 17% tot 1,28 miljard euro voor het jaar eindigend op 28 februari 2015, ondanks het feit dat de winst daalde tot 14,2 miljoen euro. De omzet werd versterkt door de opening van 54 eigen winkels. Echter, de (opstart)kosten van deze franchise-operatie, die tegen het einde van februari tot 75 winkels was gegroeid, betekende een verlies van 4,2 miljoen euro, terwijl de inkomsten gedurende het jaar 22 miljoen euro waren. (igd.com)

Choppies debuteert in Zambia
Choppies opende onlangs haar eerste winkel in Zambia: in het Tafika Commercial Centre in Kanyama. "We zijn van plan om uit te breiden op de Zambiaanse markt met een groot aantal winkels. Het plan richt zich op de middellange termijn met de hulp van lokale partnerschappen en een efficiënte supply chain dat ons toelaat om een zeer concurrerende prijs aan te bieden," aldus de CEO. (mmegi.bw)

DIA Markt in Brazilië: hoe het format de bepaalt 
Klik hier voor het gehele artikel.


Asda's CEO Andy Clarke reflecteert op 'Project Renewal'
Klik hier voor het gehele artikel.

Publicatiedatum: